Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit kapra po novohradsku | recept

Je to velmi jednoduchý a skvělý recept. Kapr po novohradku - tak se nazývá tradiční pokrm rybářů a rybnikářů, který se připravuje už po celá léta. Na jihu Čech se mu říká kočičák anebo také lepenice. Porce kapra se tradičně připravují z kapra podkovy. Ochuťte kapra česnekem utřeným se solí a promíchaným s mletým kmínem. Dobrou chuť!

Diskuze k článku

Přidat komentář

Budějčák (neověřeno) | St, 12/26/2018 - 09:46

Plácáte absolutní nesmysly!
Kočičák a lepenice nemá s kaprem absolutně nic společného. Radši buďte zticha, než plácat takové hlouposti.

Další zajímavé články

Jak udělat kapra na černo | recept
Jak udělat kapra na černo | recept
Jak udělat kapra na černo | recept. Vynikající recept na kapra. Tento recept na kapra je nejstarší dochovaný český recept na štědrovečerní rybu. Dopor…
Jak udělat kapra po staročesku | recept
Jak udělat kapra po staročesku | recept
Jak udělat kapra po staročesku | recept. U nás se chová několik druhů kapra. Je to hlavně kapr obecný šupinatý, jehož celé tělo pokrývají šupiny. Kapr…
Jak na řezy Opilý František | recept
Jak na řezy Opilý František | recept
Řezy Opilý František | recept. Nadýchané kakaové těsto, vrstva vlašských ořechů s rumem a čokoládová poleva. To je tradiční cukroví vhodné nejen k ván…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.