jaktak.cz

Jak si vybrat svatební šaty | tipy

Složitost: Složité
Cena: Více než 20000 Kč

Jak si vybrat svatební šaty | tipy. Luxusní svatební šaty, moderní svatební šaty, jednoduché svatební šaty, z půjčovny, nebo na míru? Každá nevěsta chce být alespoň jednou v životě princezna. A právě svatba je událost v životě ženy, díky které si může takový sen splnit. Pokud si nevíte s výběrem svatebních šatů rady a hledáte vodítka, jaká by vám pomohla si je vybrat, vyzkoušejte mé rady. Doufám, že vám při výběru svatebních šatů pomohou.

Co je potřeba

obrázky svatebních šatů, sešit, lepidlo, nůžky, tiskárna, internet, kamarádka, přátelé, svatební salony, případně švadlena, dále boty, spodní prádlo, peníze
- nezapomeňme na snoubence...

Krok 1

Rozhodněte se, jestli chcete mít svatební šaty z půjčovny, anebo je chcete mít ušité. Pokud chcete mít svatební šaty ušité na míru, oslovte švadlenu 6 měsíců před svatbou. Zvažte, jak by svatební šaty měly vypadat. Buďte praktičtí a spočítejte si, co vám vyjde levněji – šaty pro vícero užití, svatební šaty z půjčovny anebo svatební šaty pouze na jedno použití?

Krok 2

Dříve než vyrazíte do krámu, sežeňte si všechny možné časopisy s módou a svatebními šaty. Nezajímejte se přitom o to, zda to jsou časopisy letošní anebo dvacet let staré. Zajímejte se o to, co vás na šatech zaujalo. Vezměte nůžky a začněte stříhat. Vytvořte si deník vašich snových šatů. Sežeňte si rodinné svatební fotografie a zauvažujte, jestli se vám některé šaty líbily.

Krok 3

Jak najít dobrý salon? Zeptejte se svých kamarádek, příbuzných, který salon by vám doporučily. Jestli jich je víc, nevadí, klidně je obejděte všechny.

Krok 4

Den, kdy si jdete vybírat své šaty snů. Vezměte s sebou deník a kamarádku, které plně důvěřujete. Mimo to byste měli mít na sobě i spodní prádlo, punčochy a boty podobného stylu, jaké budete mít na svatbě. U bot jde hlavně o velikost bot a výšku podpatku. To proto, aby špičky nevykukovaly z šatů a šaty následně ani neplandaly či nebyly příliš krátké.

Krok 5

Dříve než si obléknete první šaty, ujasněte si s paní ze salonu, do jaké cenové hladiny jsou pro vás šaty přijatelné.

Krok 6

Paní seznamte se svou představou šatů, ale i přes ni neváhejte vyzkoušet všechny šaty, které budou k dispozici. Je důležité, abyste vyzkoušeli svatební šaty různých střihů, stylů a výstřihů. Neřiďte se zde ani tak módou, ale tím, co nejlépe lichotí vaší postavě, a v nichž se cítíte nejlépe. Barvu šatů vybírejte nejen podle toho, jakou barvu máte rádi, ale také podle toho, jaká barva vám doopravdy svědčí. I těmi nejluxusnějšími šaty si můžete uškodit, pokud zvolíte špatnou barvu.

Krok 7

Než si šaty vyzkoušíte, nejprve si šaty prohlédněte na stojanu, pokud se vám absolutně nelíbí již tam, není žádný důvod proč byste je měly zkoušet. Zázračnou změnu čekat nemůžete.

Krok 8

Nezoufejte, aby nevěsta našla své snové šaty, říká se, že je zapotřebí vyzkoušet okolo 17 svatebních šatů. Já toto tvrzení mohu potvrdit, sedly mi až ty předposlední – šestnácté.

Krok 9

Svatební šaty zkoušejte tím způsobem, že všechny odzkoušené svatební šaty rozdělíte na dvě hromádky: „Ne“ a „možná“. Kupku NE okamžitě dejte pryč a kupku možná vyzkoušejte ještě jednou. Možná, až se vám výběr takto zúží, budete mít usnadněné rozhodování. Tímto způsobem zužte výběr až na tři favority, které si důkladně prohlédněte zblízka. Líbí se vám všechny její aplikace? Jsou vskutku tak pevně přišity, aby přežily i skok s padákem? Pokud máte naplánovanou nějakou živější svatbu a šaty jsou příliš křehké a nejsou určeny k živější svatbě, raději je dejte bokem.

Pro svého konečného favorita se nerozhodujte okamžitě. Obejděte všechny salony a teprve až pak se rozhodněte, které byly pro vás ty nejlepší.
Při výběru šatů je nutno počítat s tím, že některé šaty mohou být již na váš daný svatební den rezervovány, a proto je celkem důležité v salonu zmínit datum svatby. I to poněkud zúží nabídku šaty.
Je nutné počítat se skutečností, že po výběru svatebních šatů budete muset v salonu zaplatit nějakou zálohu. Obvykle to bývá 50 %.
I když se jedná o šaty půjčené, je dobré se domluvit na nějaké předsvatební zkoušce, která zajistí případné krejčovské úpravy.
Nezapomeňte na svatební doplňky – čelenka, závoj, šperky a tak dále.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-si-vybrat-svatebni-saty-tipy.html