Přejít k hlavnímu obsahu

Jak poznat a koupit kvalitní olivový olej

Jak poznat a koupit kvalitní olivový olej

Olivový olej obsahuje mnoho nejrůznějších látek prospěšných našemu zdraví. Určitě vás nepřekvapí, že čím je olej kvalitnější, tím více žádoucích látek obsahuje. A zapomínat nesmíme ani na jeho skvělou chuť. Článek vám pomůže orientovat se v mnohdy nepřehledné nabídce olivových olejů v našich obchodech.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Já mám s olejem Extra virgin ty nejlepší zkušenosti a jiný nepoužívám. Ale na doporučené stránky mrknu, ráda vyzkouším něco jiného .Díky!

Zdravím, bohužel nemohu soudit oleje ve sprejích, ty neužívám. Co se týká značky tak tu už hodnotit mohu, mají skvělé víno, ale také právě olivový olej. Jsem zvyklá na olivový olej Terra Creta (EVOO), vlastně neobjednávám jiný. Má velmi dobrou chuť, na saláty užívám jen tento. Také ráda využívám Vámi zminěnou akci 3+1. Nevyhledávám je v obchodních řetězcích, ale přímo na webu, který jste si také našla.

No pěkně děkuji za doporučení,ale nejsem tak chudý abych si kupoval tak laciný olej.

molpid (neověřeno) | So, 04/04/2015 - 13:56

Koupila jsem v Kauflandu extra panenský olivový olej IONIS, nedoporučuji, má hořký "ocásek".

Richard (neověřeno) | Po, 12/15/2014 - 20:04

Zdravím dámy. Jsem vášnivý kuchař amatér a snažím se jet v Bio kvalitě, což je dnes moderní, ale udivuje mě, že občas je tak těžké sehnat kvalitní suroviny.
Zaujal mě před týdnem odkaz od p.Magdaleny a využil jsem a musím říc, že paní mi udělala takovou radost. Obchody nabízí tolik bio věcí,.že jsem jim v eshopu nechal 3,5tisíce a pak vyčkával pošťáka.
Poprvé jsem zkusil olej ve spreji a to je vynález století:) Takže díky dámy za tento tip.-)

Nikolas Svoboda (neověřeno) | Út, 12/16/2014 - 14:00

Sehnat v dnešní době dobrý a kvalitní olivový olej není nic lehkého. Ty náhražky ze supermarketů jsou opravdu děs a hrůza. Koupil jsem si jeden z Kauflandu tuším, už je do nějaký ten pátek, ale pamatuju si, že byl teda opravdu hnusný. Teď už mám svůj otestovaný olej, který kupuju neustále a je mnohem lepší než ty "supermárketové" oleje. Kupuju Terra Creta od Pemapu - luxus! Skvělá chuť a příznivá cena, navíc opravdová kvalita.

Kamilka (neověřeno) | Út, 01/27/2015 - 19:38

Zdravím, používáme Terra Creta od firmy Pemap. Skvělá chuť, nízká cena, dobrá dostupnost.. Nejraději ho používáme do salátů nebo na grilování. Prodávají ho i ve spreji a to se pak panečku griluje!

Lucie (neověřeno) | Po, 12/13/2021 - 18:42

My teda objednáváme od Naturbites, kvalitní z rodinné farmy na Krétě.

Magdalena (neověřeno) | Čt, 10/30/2014 - 08:27

Dobrý den, vidím, že jsem natrefila a diskuzi, kde bych se mohla i něco dozvědět, Měla bych totiž dotaz na konkretní olej a chtěla bych znát názor těch, kdo oliv oleje používají. Tak kdyby jste se někdo mohl kouknout a říct, co si o tomto oleji myslíte. Viděla jsem ho i v kauflandu, přiznávám že nejvíc mě zaujaly ty ve sprejích, jsou za rozumnou cenu, navíc mají akce 3+1, ale než bych si koupila v akci litr oleje ve spreji, chtělo by to o něm něco vědět. Znáte ho někdo?

JanaVe (neověřeno) | St, 10/14/2015 - 12:07

Roky jsem používala běžné olivové oleje. I když jsem nikdy nesahala po těch nejlevnějších, nepřišly mi jako něco zvláštního. A že by salátu nebo jídlu dodaly chuť to také ne. Až jsem narazila na olivový olej Venta del Baron. Byl to fakt šok. Olivový olej může dobře chutnat. Můžu jen doporučit. Mají ho tady http://www.stryky.cz/olivovy-olej/olivovy-olej-venta-del-baron Doporučuji si pohlídat akci, dá se pak koupit skoro o třetinu levněji. :-)

David (neověřeno) | So, 04/16/2016 - 14:15

V supermarketu bohužel kvalitní extra virgin neseženete, je škoda za ně vůbec vyhazovat peníze. Nakupuji pouze na www.spanelskyolej.cz, kde mám jejich oleje vyzkoušené a už bych neměnil, nemají téměř žádnou hořkost a krásně voní.

Karin (neověřeno) | Čt, 09/01/2011 - 06:03

Pozor hlavně na druh oleje. Dost často, hlavně v marketech, je na obalu velkým písmem, OLIVOVÝ OLEJ, ale nejedná se o extra panenský, ale dost často o olej z pokrutin (sansa) - což bývá zmíněno jen tak okrajově ... Je třeba také vědět, že velcí výrobci za účelem sjednocení chuti (zákazník údajně nemá rád odchylky) provádějí míchání různě kvalitních olejů tak aby výsůedný produkt byl vždy stejný. Pokud tedy chcete opravdu kvalitní olej (ve smyslu opravdu přírodní produkt), doporučuji kupovat spíše u menších dovozců. Dobrou nabídku řeckých olejů má například http://dmhermes.cz/, já osobně využívám olivový klub a nakupuji na http://www.olivovyklub.cz

Tereza Brodská (neověřeno) | St, 02/11/2015 - 18:54

Vyzkoušela jsem mnoho druhů olivových olejů, ale některé se kvalitou minuly a olej neviděli ani z rychlíku. Není ani pravda, že o kvalitě rozhoduje cena. Mě třeba nejvíc vyhovuje terra creta ktera rozhodne neni nejradžší z těch co jsem vyzkoušela.

Silva (neověřeno) | Čt, 07/30/2015 - 04:42

Kupuji v Albertu extra panenský olivový olej. Za fajn cenu 102,9 za 0,5l. Používám ho hlavně na saláty, miluji mix, rajčata, olivy, mozzarella, bazalka a právě tento olivový olej mi chutí nejvíc.

Klarka (neověřeno) | So, 05/12/2012 - 06:52

Nedávno jsem koupila olej v Albertu...jsou to potvory, na nalepce bylo napsané OLIVOVÝ OLEJ a pod tím EXTRA jemný...tak jsem si myslela, že kupuju extra panenský olivový olej...ale houby...byl to obyčejný pouze olivový olej...a pitom to EXTRA bylo na napisu největší. Tak uz ho tam nbudu kupovat.
Koukala jsem na stránky http://www.olivovyklub.cz a musím říct, že ten OLIVOVÝ KLUB vypadá zajímavě, (viz předešlý komentář - dík za inspiraci) a zkusim to.

Klarka (neověřeno) | Čt, 05/24/2012 - 17:15

Tak jsem to zkusila a spkojenost. takže olivový klub = dobrá zkušenost a olejíčky mají pravdu vo%navé a dobré.

chorche | St, 10/03/2012 - 14:19

Při výběru olivového oleje také pozor na označení např. Olivový olej Pomace nebo Sansa. Jenže Pomace v překladu znamená pokrutiny - tzn. že je vyroben z odpadu při výrobě oliv a do něj je vstříknuta kapka oleje. A Sansa - to je úplně to samé, jen psané italsky. Jinak je to samá chemie, žádné olivy!!!

Další zajímavé články

Jak koupit zralou dýni | rady
Jak koupit zralou dýni | rady
Jak koupit zralou dýni | rady. Každý podzim jsou obchody a prodejci se zeleninou zavaleni charakteristickými obřími oranžovými plody. Dýňová polévka n…
Jak naladit TV Telka | postup
Jak naladit TV Telka | postup
Jak naladit TV Telka | postup. TV Telka je nový bezplatný televizní kanál ze skupiny Nova. Pamatujete na Riskuj!, Kolotoč, Rychlý prachy, nebo budete…
Jak prát záclony | rady
Jak prát záclony | rady
Jak prát záclony | rady. Sněhobílým záclonám v českých oknech ještě zdaleka neodzvonilo, i když jsou určitě méně populární než například před dvaceti…
Jak naladit Prima ZOOM | rady
Jak naladit Prima ZOOM | rady
Jak naladit Prima ZOOM | rady. Nalaďte si TV Prima Zoom a užijte si začátek neplaceného programu plného dokumentárních filmů o přírodě, vesmíru n…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.