Přejít k hlavnímu obsahu

Jak začít s břišními tanci | rady

Jak začít s břišními tanci | rady

Jak začít s břišními tanci | rady. Kořeny břišních tanců sahají až daleko do historie. Byly provozovány ženami v oblasti Orientu, právě odtud se mu dnes říká orientální tanec. Ve svých počátcích však nesloužil pro pobavení jako je tomu dnes. Dříve byl používán k rituálním účelům. Nyní se břišní tanec stává velmi populárním, jelikož po každé lekci se žena cítí šťastná a plná života. Tančení ve vás probudí ženskost a sebedůvěru, může vám také pomoci se zbavit stresu. Aniž byste si to myslela, tak i břišní tanec vám vytvaruje postavu. Ke slovu se dostávají svaly, o kterých ani nevíte, že je máte.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Dobrý den, poradíte mi dobrou cvičitelku brišního tance, jsem z Prahy.Díky M.

Dobrý den, se cvičitelkami v Praze nemám bohužel žádnou zkušenost. Můžete zkusit navštívit Studio pro orientální tance Aisha, které má ve své nabídce i víkendové semináře, kde Vás mohou seznámit s tancem. Nemusíte se jim tedy hned upisovat do kurzu :-) Rozhodně radím nejdříve vyzkoušet a až poté se závazně přihlásit.

notburga | Pá, 09/02/2011 - 08:40

Mělo by to být víc o výběru té lektorky. Především si zjistěte, jaké má zkušenosti. Kolik let učí, jaké jsou na ni ohlasy.

Na hodinách pozorujte, kolik času věnuje tanci po stránce zdravotní. Jako první musí své svěřenkyně naučit tzv. základní postoj: podsazená pánev, mírně rozkročené nohy, zpevněné břicho atd. A nestačí to naučit jen jednou, během tance se musí mnohokrát připomínat. Jinak přijdou velmi brzy bolesti zad a podobné věci. :-)

Veronika Hrmová | Pá, 09/02/2011 - 19:46

Ano, naprosto s Vámi souhlasím :-) sama se tanci věnuji již 5 let a vystřídala jsem 3 cvičitelky. Začátečník bohužel hned nepozná, jestli je lektorka ve svém oboru opravdu dobrá. Na to přijde až po nějaké době.

Další zajímavé články

Jak se vyznat v druzích jógy | rady
Jak se vyznat v druzích jógy | rady
Jak se vyznat v druzích jógy | rady. Když se řekne jóga, většina z laiků si představí krkolomnou tělesnou pózu, soustředěný výraz ve tváři a velk…
Jak připravit jízdní kolo na sezónu
Jak připravit jízdní kolo na sezónu
Jak připravit jízdní kolo na sezónu | rady a tipy. Jaro se blíží a s ním i první vyjížďky na kole. Ať už bicykl používáte jen pro přepravu do práce, n…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.