Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit hovězí kližku s Guinessem | recept

Recept na hovězí kližku s irským pivem Guiness. Dnes si připravíme hovězí kližku. Kližka je kus hovězího masa, které je více prorostlé. Někteří ale tvrdí, že z jiného masa nelze udělat dobrý guláš. Pustíme se do vaření. Kližku odblaníme (zbavíme tenké blány na povrchu) a nakrájíme na větší kostky zhruba 4×4 cm. V hrnci pak rozpálíme sádlo, na kterém dozlatova smažíme nakrájenou cibuli. Poté do hrnce vhodíme nakrájenou kližku a necháme, dokud nepustí šťávu. Více ve video receptu značky Maso Planá.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Pavel Szaba (neověřeno) | Pá, 10/07/2011 - 23:36

Dneska jsem tenhle recept vyzkoušel, je opravdu jednoduchý. Místo guinessa jsem dal černého kozla. Díky.

Helička (neověřeno) | So, 09/17/2022 - 13:43

Výborný recept, jenom místo předepsaného piva jsem dala polotmavý hořký Královský Klenot z Hradce Králové. Nemá chybu.

Další zajímavé články

Jak připravit kuřecí frikasé | recept
Jak připravit kuřecí frikasé | recept
Kuřecí Frikasé | recept. Frikasé je vlastně jiný výraz pro zadělávanou slepici nebo kuře. Jde o starý kuchařský postup, který se od svého vzniku výraz…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.