Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na vánoční cukroví - plněné ořechy | recept

Původ pečení vánočního cukroví lze hledat už v předkřesťanské minulosti, v pohanských oslavách zimního slunovratu. V tuto magickou noc bylo třeba ochránit rodinu a dům před silami temnoty pomocí řady obyčejů a přípravou obřadního pečiva. Sladkostí by na štědrovečerním stole mělo být podle tradice sedmero druhů. My si podle receptu připravíme plněné ořechy, celkem 80 kusů.

Diskuze k článku

Přidat komentář

mohu vám poslat recept na vynikající krem, světlý, který slepené ořechy zvláční. Používám ho asi už 30 let a všichni si ho chválí. Kdyřtak mi napište na lenca.jalo@seznam.cz

Dobrý den
Hledala jsem recept na světlou náplň do tmavých ořechů. Mám recept po babičce,ale jen s tmavou náplní.
Proto bych Vás prosila o napsání receptu na světlou náplň.
Předem děkuji a přeji Vám krásné svátky plné pohody.
S pozdravem Houdková B.

kamajka65 (neověřeno) | Ne, 11/16/2014 - 04:13

Když jsem byla malá, moje babička dělala naprosto úžasné plněné ořechy..!!!!! Dodnes hledám recept, aby chutnaly alespoň podobně... mám ráda kakao, ale náplň v ořechách byla světlá.... s tím kakaem mi to nějak nejde do vzpomínek... :-)

Další zajímavé články

Jak na kokosové sušenkové řezy | recept
Jak na kokosové sušenkové řezy | recept
Kokosové sušenkové řezy | recept. Kokos se ustálil v našem vánočním cukroví už před časem. Pokud děláte kokosky spíše jako znouzecnost, když zbydou bí…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.