Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na křečové žíly | rady

Jak na křečové žíly | rady

Jak na křečové žíly | rady. Křečové žíly trápí v současné době nejen většinu žen, ale i mužů. Jedná se o civilizační chorobu, která trápí v 60 letech až 60 % z nás. Může za ni genetická dispozice, životní styl, dlouhá práce ve stoje, či při sedavé práci. Většina lidí řeší tuto situaci spíše kvůli estetickému problému, avšak křečové žíly mohou pěkně bolet a působit i další zdravotní problémy.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Dobrý den, již několik let - určitě přes 10 - si kupuji od společnosti Walmark doplněk stravy Varixinal v tabletách i mast (pouze v případě námahy, nebo problémů) a od křečových žil, které máme v rodině a mám je i pro svou nadváhu mám pokoj. Je to úžasný prostředek, z bylin, který nemá nic společného s jedy. Zkuste, opravdu mi pomohl.

Občas si udělejte přesličkové zábaly nohou a zařaďte do jídelníčku co nejvíce pohanky. Žíly vám poděkují.

Eduard Vapenik (neověřeno) | Ne, 12/21/2014 - 18:38

Dobrý den, prosím někoho o vysvětlení, co je to vlastně ta pohanka(?).
Mam ultrazvukem odhalené křečové žíly. Zatim ještě NÉ ve stadiu takových těch hrozivých zauzlovaných varixů. Jedná se prý o jakési vnitřní křečové žíly..? Na nártu a na lýtkách doposud jen mám promodralé pavoučky, ALE neustálé brnění-mravenčení v nohou od kolen dolů a věčně studené unavené nohy a zima od nohou.
Buďte tak hodní a někdo mi poraďte, co to je ta pohanka...Případně něco přírodního podobně použitelného..? V Anglii na mně koukali jak na blbce a tady jsem jen par dni a dosud jsem to v obchode nenasel. Prosím nedoporučujte mi Warfarin. Tento původně jed na krysy a podkany už jsem jednou zahodil. A vůbec žádnou chemii žrát NEBUDU. Pls omluvte moji lehkou vulgaritu. Věřím, že mi někdo na............ eduard.vapenik@centrum.cz ............odpoví a děkuju předem.....Eduard.

Lenka456 (neověřeno) | Ne, 08/25/2013 - 20:43

Děkuji za inspirativní a nápomocný článek. S křečovými žílami bojuji již od mládí, jelikož jsem je bohužel dostala do vínku díky genům, takže bylo naneštěstí téměř jasné, že se u mě objeví, ale snažím se alespoň zabránit jejich zhoršování. Například nosím co nejvíce kompresivní punčochy, dříve mi byly celkem nepohodlné, ale už jsem si zvykla, takže mi to už nevadí, co se týče pohybu, snažím se vykonávat volnější sport jako třeba golf, jenže mám „běhavé“ zaměstnání (jsem kadeřnice), takže nohy dostávají stejně zabrat. No a pravidelně si mažu nohy kaštanovým gelem valoven. Zatím se nijak dramaticky nezhoršují, tak snad to tak půjde ještě pár let dál.

Libuše (neověřeno) | Út, 09/23/2014 - 14:19

Mně ulevují od únavy nohou mj. i cviky pátera Ferdy. Tozn. - leh na zádech, zvednout nejprve jednu nohu co nejvýše a zároveň s ní zvednout i protilehlou ruku. Vydržet, jak jen to půjde. Poté končetiny vystřídat. Opakuji tak 3x - 5x.

Další zajímavé články

Jak se zbavit zápachu bot a nohou
Jak se zbavit zápachu bot a nohou
Trápí vás zápach nohou a bot? Tato nepříjemnost se týká většinou mužů, ale ani ženy nejsou výjimkou. Zápach nohou a bot může potkat i toho nejčistotně…
Jak na záděry u nehtů
Jak na záděry u nehtů
Záděry kolem nehtů jsou nepříjemná záležitost a dovedou postiženého pěkně potrápit. Když pomineme aspekt estetický, který vnímají zejména ženy, jedná…
Jak na vlasové zábaly
Jak na vlasové zábaly
Vlasy je nutné občas oživit a poskytnout jim prospěšnou regeneraci. Není nutné kupovat drahé produkty, v tom není garance kvality. Někdy je to právě n…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.