Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit Saltimboccu – telecí plátky s parmskou šunkou a šalvějí | recept

Saltimbocca je oblíbené jídlo ve Švýcarsku, Itálii, Španělsku a Řecku, jehož základem je telecí maso, parmská šunka a šalvěj. Snad nejvíce známá je italská verze Saltimbocca alla Romana. A vy si teď podle snadného receptu můžete Saltimboccu zkusit udělat také doma. Nejprve naklepejte telecí plátky do šířky, osolte a opepřete. Na každý plátek telecího masa položte parmskou šunku a dva lístky šalvěje. Připevněte párátky. Olej s máslem rozehřejte na pánvi, maso obalte v mouce a restujte zhruba jednu a půl minuty na každé straně, nejprve šunkou dolů. Nakonec zalijte bílým vínem, podlijte vývarem a dochuťte. Telecí maso pokládáme na nahřáté talíře bez párátek, zalité omáčkou z pánve a ideálně s vařenými brambory. Dobrou chuť!

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak udělat musaku | recept
Jak udělat musaku | recept
Jak udělat musaku | recept. Řecká kuchyně je založena na čerstvých ingrediencích a značném množství zeleniny a bylinek. Pravá řecká musaka je toho důk…
Jak udělat souvlaki | recept
Jak udělat souvlaki | recept
Jak udělat souvlaki | recept. V Řecku se souvlaki tradičně dělá z vepřového nebo jehněčího masa, ale v poslední době často také z kuřecího. Není pochy…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.