Přejít k hlavnímu obsahu

Jak pěstovat česnek

Jak pěstovat česnek

Není ve světě nad český česnek! Český česnek je chuťově intenzivnější a kvalitnější než česnek dovezený z Číny, Španělska či Nizozemí. Jeden stroužek českého česneku vám vydá za palici česneku ze zahraničí. Navíc čínský česnek se na pulty českých obchodů dostává i více než rok po sklizni a je chemicky ošetřen. To je jen krátký výčet důvodů, proč si vypěstovat vlastní česnek a proč s pěstováním česneku na zahradě je dobré začít včas.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Zdravím mě taky vylezl a to jsem z Jizerských hor. Taky nevím co s tím přemýšlel jsem dat na něj skleničku. Mám na nich taky větvičky. Prosím taky poraďte co s tím????

Nemusí, ale vyplatí se to :-) Česnek je oblíbeným cílem háďátek nebo vlnovníka, kteří jsou u nás poměrně běžnými škůdci. Budete tedy muset svůj záhon pečlivě sledovat a případně rychle zasáhnout. Postřiky a další přípravky ale vycházejí mnohem dráž, než namoření. Pro příště ;)

Odpovím na všechny otázky o rašení hromadně ;) Prozatím to nevadí, průšvih by to byl, až když by několik dnů po sobě měly být větší mrazy než -20°C. Pak česnek zahrňte co nejpečlivěji chvojím a mělo by to být v pořádku ;)

milkyway (neověřeno) | Út, 09/23/2014 - 11:35

Zdravím, mohl by mi někdo poradit, zda mohu pěstovat česnek i na balkóně? A jak na to? Moc děkuji.M.

LussyB (neověřeno) | Čt, 10/31/2019 - 17:28

Zkoušela jsem jej vypěstovat ale bohužel se mi to vůbec nepovedlo.

Šidlof Karel (neověřeno) | Po, 01/06/2014 - 17:54

Zdravím
Mám otázečku :-) musí se česnek před výsadbou vždy namořit . Jsem začátečník a sázel jsem bez toho vadí to hodně.
děkuji K.Š

merunka (neověřeno) | Pá, 04/18/2014 - 15:01

Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Dnes se mi na česneku objevilo zčervenání špiček listů, nevím co to je, jestli je to omrznutí nebo nějaká choroba. Co s tím mohu udělat?

jarouj (neověřeno) | Pá, 01/10/2014 - 19:39

letošní zima je teplá a mě už česnek vylezl ven asi tak 3cm jestli příjdou mrazy tak asi pomrzne ?? jak se proti tomu bránit přihrnutí nelze neboť mám těžkou zem a je mokrá co s tím ?

Vítězslav (neověřeno) | St, 02/05/2014 - 11:07

Letošní teplá zima a česnek vylézá ven. Co s tím aby nezmrzl? Poraďte

Další zajímavé články

Jak a kdy sklízet česnek
Jak a kdy sklízet česnek
Česnek dozrává v závislosti na tom, kdy byl vysazen. Česnek dozrál, když horní třetina natě zaschla. Je to u něj velmi podobné jako u cibule.
Calathea roseopicta
Jak pěstovat calatheu
Kalatea lat. Calathea je dekorativní rostlina s atraktivními listy. Pochází z tropických oblastí Střední a Jižní Ameriky a západní Indie. Kalatey se v…
Jak pěstovat pepřinec | rady
Jak pěstovat pepřinec | rady
Pepřinec – Peperomia z čeledi Piperaceae, čili pepřovníkovité je oblíbenou pokojovou rostlinou, která může mít mnoho podob, protože existuje asi šest…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.