Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vybrat výšku postelové matrace | tipy

Jak vybrat výšku postelové matrace | tipy

Jak vybrat výšku postelové matrace | tipy. Nelze přímo říci, že by výška matrace přímo ovlivňovala kvalitu matrace. I když… Komfort a pohodlí jsou výškou zcela rozhodně spjata. Matrace se vyrábí od výšky pěti do cca 40 cm. Výška 5 cm je pro kvalitní spaní přeci jen nedostačující. Jinak však vztah mezi kvalitou a výškou matrace trochu složitější.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Martina845 (neověřeno) | Út, 12/02/2014 - 14:40

Ja osobne som sa pri kupe matracu neriadila jeho vyskou . Prve co ma pri matraci zaujimalo bola kvalita,ortopedicke a hygienicke vlastnosti a nakoniec cena. Osobne radim si za ortopedicky matrac priplatit . Ja som na matraci chcela usetrit tak som si kupila penovy matrac a ten mi vydrzal pol roka tak som si na zaklade recenzii vybrala ortopedicky matrac. Mam ho uz vyse roka a som s nim spokojna , preto doporucam tento http://www.matrace-vegas.sk/oddelenia/kolekcia-komfort .

Betka (neověřeno) | Ne, 11/01/2015 - 17:05

Děkuji za skvělý článek. Alespoň konečně vím cca výšku. S manželem jsme si letos dopřáli novou postel z masivu (kupovali jsme ve žluté hale) a teď bychom si chtěli do ní dokoupit polohovací rošty a matrace kvalitní. Už jsem se ptala i kamarádky a ta říkala, že super matrace jsou s paměťovou pěnou. Máte s tím někdo zkušenosti? Manžel i špatně spí na těch starších, má náročnou práci za počítačem, takže někdy chodí spát i o půlnoci. Hodilo by se nám něco, co se přizpůsobí i stavbě naší páteře.

Sandra (neověřeno) | Út, 01/05/2016 - 17:02

O výšku matraca som sa ani ja nezaujímala, ale teraz som bola u kamarátky, ktorá má 18 cm a je to luxus, ešte k tomu majú z pamäťovej peny, takže ja úplne blažená. Bohužiaľ my máme starú posteľ, ktorá má pevnú dosku, takže mi odporučili kúpiť si taštičkový matrac. Tak uvidíme ako to dopadne. Boli sme si otestovať už matrace v Žluté hale v Olomouci, máme to kúsok, tak sme premýšľali, že výnimočne nepôjdeme do Ikei predsa to máme len z ruky :) Mrkli sme sa tam aj na postele a premýšľame nad masívnou posteľou s polohovacími roštami a už som pozerala aj pamäťové matrace a v niektorých e-shopoch ich majú aj celkom lacné, tak uvidíme :) Teraz po Vianociach je peňaženka vyťažená ;)

KamSsa1 . (neověřeno) | Čt, 07/11/2019 - 00:18

To já mám rád, když je matrace trošku vyšší, a tak když jsem si do ložnice vybíralo novou pružinovou matraci, sáhl jsem nakonec po velikosti 25 cm a vůbec nelituju.

Další zajímavé články

Jak poznat kvalitní a nekvalitní matrace
Jak poznat kvalitní a nekvalitní matrace
Za svého života prospíme téměř jeho třetinu. I když spíme, náš mozek usilovně pracuje. V průběhu spánku dochází k celé řadě důležitých procesů, díky n…
Jak vybrat klimatizaci | rady
Jak vybrat klimatizaci | rady
Jak vybrat klimatizaci | rady. Díky klimatizaci můžete v létě ve svých domovech nalézt příjemné útočiště ochráněné před vedrem. Klimatizace představuj…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.