Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vařit z kyselého zelí?

Kysané zelí s vepřovým kolenem a bramborem.

Kyselé (kysané) zelí má téměř samé kladné vlastnosti. Někomu sice vadí jeho aroma, jinému tuhá konzistence, ale to lze kuchyňskou úpravou odstranit. Zůstávají jen pozitiva: je bohaté na vitamin C, představuje vítaný zdroj vlákniny, je chutné a levné. Vybrali jsme několik osvědčených způsobů, jak kyselé zelí v kuchyni využívat.

Diskuze k článku

Přidat komentář

ATItas48 (neověřeno) | Ne, 02/23/2014 - 20:09

Vynikající zelný salát : Pokrájené kysané zelí, nahrubo nastrouhaný menší celer, mrkev, pokrájený pórek, cibule, sůl, pepř a tatarka s feferony ( majonéza a špetka chilli ). Dobrou chuť !!!

Vladimír Tajovský (neověřeno) | Ne, 08/23/2015 - 12:46

Samé dobroty

milosek (neověřeno) | Čt, 04/21/2016 - 14:36

kys. zelí pokrájet do misky posolit ocukrovat a popetřit kapku octa olej a pokr. cibuli to vše podle oka a váší chuti vinikající salát ke všemu

milosek (neověřeno) | Čt, 04/21/2016 - 14:36

kys. zelí pokrájet do misky posolit ocukrovat a popetřit kapku octa olej a pokr. cibuli to vše podle oka a váší chuti vinikající salát ke všemu

Do kyselého zelí se ocet NEPŘIDÁVÁ! Ani sůl, i když ta snad někdy jo...

Další zajímavé články

červené a bílé hlávkové zelí
Jak vařit z hlávkového zelí | recepty
Nabízíme vám několik tipů a polozapomenutých receptů na jídla z hlávkového zelí. Naši předci říkali, že když je zelí, není hlad a v různých podobách m…
Jak naložit zelí tradičním způsobem
Jak naložit zelí tradičním způsobem
Jak naložit zelí tradičním způsobem | recept na tradiční nakládané kysané zelí. Kysané zelí se jako trvanlivý zdroj vitamínů a dalších cenných látek v…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.