Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit demiglas (demi-glace) | recept

Jak uvařit demiglas (demi-glace) | recept

Jak uvařit demiglas? Demi-glace (demiglas) je bohatá hnědá omáčka, ve francouzské kuchyni používaná samostatně nebo jako základ pro další omáčky. Základní recept na omáčku demi-glace (demiglas) přinesl francouzský šéfkuchař Auguste Escoffier. Omáčka demi-glace (demiglas) se dá dobře skladovat, v chladu vydrží až šest měsíců. Uvařte si demiglas podle šéfkuchaře Pavla Mencla. Jak uvařit demiglas (demi-glace) krok za krokem.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Pája (neověřeno) | So, 01/26/2019 - 21:20

...když se na mě už třetí řezník díval soucitně po přání 2 kg telecích kostí, vzdal jsem to. A to nebydlím v úplně malém městě.

Dagmar Imramovská (neověřeno) | St, 01/30/2019 - 16:26

Úplně souhlasím s prvním komentátorem. V supermarketech kosti neexistují, pokud ano, jsou vepřové. V "normálních" řeznictvích, kterých je mimochodem stále méně, občas narazíte na hovězí kosti, ty jdou použít taky, kupodivu byvají i zadarmo. Takže zkuste hovězí, omáčka je pak chuťově bohatší.

Dalen (neověřeno) | So, 02/09/2019 - 15:22

Pro hovězí kosti si jezdím do Globusu Čakovice, mají vlastní zpracování. S kvalitou jsem spokojen. Cca 4 kg/10 Kč.

Jája (neověřeno) | St, 07/21/2021 - 18:55

Telecí kosti seženete v Makru,tam seženete vše pro gastrolabužníky...

Další zajímavé články

Jak zpracovat fazolové lusky
Jak zpracovat fazolové lusky
Fazolové lusky (někdy se také nazývají zelené či mladé fazolky) se často podávají restované jako příloha k masu nebo ve smetanové omáčce nakyselo…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.