Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vařit fazole

Jak vařit fazole

Vařit z fazolí prospívá zdraví i rodinnému rozpočtu. Příprava jídel z fazolí není nijak složitá, ale vyžaduje čas. Přinášíme pár tipů, jak si s fazolemi v kuchyni poradit. Jak vařit z fazolí?

Diskuze k článku

Přidat komentář

Dobrý den, děkuji za Vaši reakci. Ano, máte pravdu. Také ve starších kuchařkách (a i v některých soudobých, které byly vydány bez nové ediční úpravy) byl přídavek jedlé sody (bicarbony) doporučován. Ale v současných pojednáních o přípravě luštěnin je před tím naopak doslovně varováno. Že prý soda ničí vitaminy B. A tak si říkám, "není šprochu", a co když ta soda opravdu vitamin B ničí? Tedy raději nepřipomínám sodu, ale spíš doporučuji uzel na kapesník - včas si vzpomenout a nechat fazole namočit. Ještě jednou Vám děkuji za zájem o téma. jezzina

Marika (neověřeno) | Ne, 11/08/2015 - 10:36

Cože??? Maso tlumí nadýmavý účinek fazolí??? To popírá všechno, co jsem v poslední době o vazolích četla a slyšela!!! Naopak! Trávení rostlinných a živočišných bílkovin je pro žaludek ještě obtížnější a způsobuje nadýmání! Luštěniny se mají kombinovat s obilovinami a zeleninou!

Nepřihlášenýý (neověřeno) | St, 07/03/2013 - 15:15

Při namáčení fazolí ve tvrdé vodě, anebo jsou-li starší, je vhodné přidat trošku sody. Před vařením pak vodu vyměňte.

Další zajímavé články

Jak namíchat provensálské koření
Jak namíchat provensálské koření
Jak namíchat provensálské koření | 7 receptů. Léto je nejlepší období roku pro „bylinkové čarování“. Na zahrádkách jsou ke sklizni čerstvé natě voňavé…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.