Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat domácí rajčatový protlak | recept

Jak udělat domácí rajčatový protlak | recept

Recept na domácí rajčatový protlak. Rajčatový protlak sice můžeme koupit i v každém venkovském obchůdku s potravinami, ale není nad to, když na přípravu „rajských jídel“ můžeme použít domácí rajčatový protlak. Domácí rajčatový protlak je prostý všech „eček“, dobře víme, jaká rajčata jsme použili, známe přesně jeho stáří. Jak udělat domácí rajčatový protlak? Recept čtěte dále.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Eva Michálková (neověřeno) | Po, 08/25/2014 - 17:26

Rajčata raději nepodlévat vodou, nepřipaluje se, naopak hned pouští šťávu a přidáním vody akorát prodloužíme potřebnou dobu varu.

Jiří Žilavý (neověřeno) | Po, 07/13/2015 - 02:00

Záleží kdo a jak. Já podlévám. Prvně jsem to viděl v Itálii,a také podlévvala. Chvilku dusila, nechala zchladnout, a znovu dusila. Trvalo to dost dlouho, ale stáloto za to. ,o

Fonzi (neověřeno) | Po, 08/29/2016 - 22:09

Nepodlévejte to, jenom prodloužíte čas potřebný na odpařování a vyplejtváte zbytečně moc energie. Pokud tam nutně musíte mít nějakou tekutinu, před vařením rajčata trochu posolte, promíchejte a nechte odležet. Pustí tolik vlastní šťávy, že se vám to bude zdát až příliš.

Juraj Horak (neověřeno) | Ne, 07/19/2020 - 11:39

Doporucuju pred tepelnym zpracovanim rajcata oloupat . Jedina zelenina co poznam , tak obsahuje ve slupce lepek . Tepelnym zpracovanim se uvolnuje do protlaku . Samozrejme to je pro celiatiky .

Karel (neověřeno) | Čt, 07/21/2022 - 15:31

Nejen nadúroda rajčat ale i příliš vysoké ceny za protlak v obchodech.
Po provaření tyčovým mixérem rozšlehat a potom pasírovat.Cedník s otvory o průměru 2 mm postačí a lépe se myje než síťkový.Propasírovaná hmota se tepelně ještě zpracovává mícháním proto aby v té mase nebylo tolik vody .Masa musí být hustá.Lehce osolená a nehoře do skleničky trochu soli a olivový olej.Doporučuje se použít drobné skleničky které po otevření se celé zpracují.Protlak by se otevřený kazil bez konzervantů . Zdravím.

Jarmila Gričová (neověřeno) | Pá, 08/11/2023 - 18:56

Když jsem ho dělala, nepasírovala jsem, ale mixovala. A chutnal naprosto skvěle!

Další zajímavé články

Jak udělat rajčatový protlak | recept
Jak udělat rajčatový protlak | recept
Rajčatový protlak | osvědčený recept. Rajčatový protlak je polotovar, který se v domácnosti vždy hodí. Rajčatový protlak lze konzumovat hned, ale je o…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.