Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zařídit dětský pokoj pro novorozeně a batole | tipy

Jak zařídit dětský pokoj pro novorozeně a batole | tipy

Jak zařídit dětský pokoj pro novorozeně a batole |  tipy. Ústředním bodem pro vybavení dětského pokoje bude pro novorozence jednoznačně postýlka. Miminko největší část dne prospí, zatímco batole už si chce i hrát a chodit po zemi. Je tedy důležité se podívat na jednotlivé etapy jejich života pod lupou a vědět, co v kterém období při zařizování dětského pokoje více zohlednit.

Diskuze k článku

Přidat komentář

To Tamara: Ale noooo: D Jsi mi pokazila radost :D Tak když bude třeba koupit, když vyroste, tak koupíme ale vím, že se žlutou halou se vyplatí do toho jít :) A výběr má opravdu zajímavý :) Tak když bude možná i starší, tak mu koupíme nějakou větší manželskou možná :) Ať se může rozvalovat kolik chce ;) Tak o Ikei si můžeme povídat strašně dlouho :D Mě už nepřekvapuje, že když vejdu do nějakého podniku, že ho mají vybavený ikea style:D :D No ale to svědčí o vkusu a o tom, zda na něčem podnik šetří

A nepřemýšleli jste třeba nad tím, že byste to svěřili do rukou nějakých bytových architektů? My právě zařizování pokojíčku nechali na architektech z http://www.pwinterier.cz/ a musím říct, že odvedli vážně prvotřídní práci. Já s přítelem bych takto hezky pokojíček určitě nezařídila. Popřemýšlejte nad tím. :)

Já jsem si také nějaký ten nábytek nakoupila na Žluté hale a jsem s ní velmi spokojená. Stejně jako s cenou tak i recenzemi, protože jsem mohla jen přidat kladnou recenzi s maximální spokojeností. Kupovala jsem tam pro malého Dalika postel a nemůžu si ji vynachválit. Dalik mi tam hned chtěl spát a za to jsem vděčná. Maximálně mu zůstalo čtení pohádek a objetí na dobrou noc :)

No tak nevím jestli na to mám říct že závidím toho volného času, protože to máš kvůli tomu, že jsi ohrožená i ty i mimi... Určitě to není nic příjemného, ale zase někdo chodí na rizikové proto, že má moc namáhavou práci tak doufám, že je to i tvůj případ. Každopádně já teď dokončila malbu krtka u syna v pokoji a musím říct, že jsem na sebe pyšná, fakt se mi to povedlo. A co se týká toho spaní, koupili jsme postýlku Nela paradoxně taky ve žluté hale a máme ji doma už 3 měsíce a malý v ní zatím spí jen přes den, ne protože by v ní spát nechtěl, ale protože nám prostě v posteli s manžlelem chybí a tak hned jak začne lakat, tak si ho bereme k sobě! A to jsem říkala že tohle nikdy nedopustím aby to u nás takhle fungovalo...

Promiňte, ale působíte jako grafoman, který si tady povídá sám se sebou o žluté hale. Sama žlutou halu chválíte, a sama si odpovídáte, jak je žlutá hala skvělá. Kdybyste dělala něco pořádnýho, máte za ten čas strávenej linkbuildingem víc, než pětikorunu, a víc vám nedávaj. Soňa

Já jsem ve fázi posledních úprav. Zařizovala jsem pokojík pro mého 3-letého synka - stěhoval se od nás z ložnice a tak jsem chtěla, aby pokojíček měl co nejpříjemnější. Koupili jsme hezký "silnicový" koberec, na stěny se nám podařilo namalovat, takové malé lesní království. Největší problémy jsme měli s postelí, nevěděli jsme k jaké variantě se přiklonit, zda ke klasické posteli či ještě nějaké dětské hrací. Od kamarádky jsem měla reference na dětskou postel z masivu od Seartu, vzala jsem malého na návštěvu a na malý průzkum. Když jsem viděla pirátskou vlajku a skluzavku bylo rozhodnuto.. Vždy jsem se bála, že tam malý nebude chtít spát, teď řeším opak :-)

To Tamara: Tak to vítej v klubu. Ikea je fajn na start, když toho hodně nepotřebuješ, nebo ti moc nezáleží na kvalitě. My jsme s manželem teď nedávno kúpili dětskou postel ANITA se zábranou v žluté hale a do toho jsme ještě koupili úložný prostor alespoň na hračky. Je to taková rostoucí postel, kde může Miško klidně spát a my se nemusíme bát, že spadne;) Myslím, že 170 cm, je takový pěkný komfort až pomalu do střední :)

Verunko, já si žlutou halu moc oblíbila, je to prostě taová ta klasika, kde seženeš všechno a není to tak tuctové jako ikea, ta už je opravdu všude a když příjdu teď k někomu poprvé na návštěvu, hned si říkám, ježiš zase ikea, to lidi nemáte fantazi? Ale každého věc... Ta postýlka je super, jen bych být tebou nebyla toková optimistka co se týká toho, že mu vydrží až do střední. Například manžel měří skoro 190 cm a vypadá to že syn bude po něm, takže předpokládám, že tak ve 12 už bude mít tak 160 cm a to by se mu asi už na téhle posteli nespalo moc konfortně, jak ty píšeš :D

Dobrý den, já jsem také příznivcem žluté hal, už mám dost toho klišé kolem ikei a toho, že ať člověk příjde mamkoliv tak tAM vidí jem mamuta a divně potisklý textil s dětskými motivy.... Kovové rostoucí postele...ikea ikea... No prostě ze žluté haly máme sedací soupravu už asi 4 rok a tď zařizujeme pokojíček 16měsíčmímu frájovi a koupil jsme tak úžasnou postýlku 160cm dlouhou postýlku a jsem z ní úplně nadšená. No a malej taky a to je nejdůležitější, není nic krásnější než když za vámi sám příjde tan prcek do ložnice!!!

Přidávám se k vám, minulý víkend jsme se byli s manželem mrknout v Ikee na nějaký dětský nábytek (máme to o to "složitější", že nevíme a ani nechceme vědět, co se nám narodí, proto jsme hledali něco neutrálního :) ) a byla jsem zděšená. Ty kovový postele a stoly mi připadaly jako z vězení nebo z blázince. A výběr taky dost šílený, všechno na jedno brdo. Ze žlutý haly jsme ještě nic nekupovali, ale už jsem o ní taky slyšela a pár věcí se mi tam u nich na netu zalíbilo, takže tam možná sjedeme teď o víkendu se mrknout. Ale zatím asi spíš jen na čumendu :D

Petra Vlachová (neověřeno) | St, 11/21/2018 - 17:52

Skvělé! Díky za rady. To my se brzy chystáme také zařizovat nový pokojíček pro naši malou. Jediné, co zatím máme je postýlka. Ostatní nábytek ještě musíme nakoupit. Osobně si myslím, že u dětského nábytku je nejzásadnější, aby byl bezpečný, neměl nějaké ostré hrany atd. A také aby vizuálně ladil se zbytkem pokojíčku.

Iveta Komárková (neověřeno) | St, 07/10/2019 - 22:54

Já si myslím, že dost užitečné rady. Co se týče těch dekorací a doplňků, tak si myslím, že v dětském pokojíčku by neměly chybět ani nějaké pěkné samolepky na zeď. Já třeba měla problém s tím, že se mi žádné pěkné nedařilo sehnat, tak jsem si je nakonec nechala vyrobit podle vlastního návrhu. Ještě štěstí, že výroba samolepek je dnes celkem levná záležitost.

38Márie (neověřeno) | Út, 06/24/2014 - 19:58

Já jsem si vybrala komodu. Hledala jsem něco levné a co nebudu litovat, že to koupím. Nejsem zastánce toho, že by se mělo vyhazovat všechno a tak jsme si koupili tuto komodu: Akorát se mi hodila do rohu pokoje :)

Petra (neověřeno) | St, 11/24/2021 - 23:04

My teda zatím máme postýlku pro miminko u nás v ložnici a druhé už spí v pokojíčku, který jsme pro ní připravili. Do budoucna to bude ale jeden velký společný pokoj. Myslím, že je hlavně důležité, aby měl pokojíček nějaké hrací prvky. S manželem jsme pořídili takovou průlezku s klouzačkou a houpacího koníka od antonieema: https://www.antonieemma.cz/stavebnice-faber/ Na průlezku jde jen s naší pomocí a smaozřejmě jí neustále hlídáme. Chtěli jsme, aby měla své vlastní prostředí, kde si vyhraje.

Pavel Klásek (neověřeno) | Čt, 01/31/2019 - 11:35

My zařizovali pokojíček našemu mrňousovi před dvěma měsíci. Třeba s tou postýlkou úplně souhlasím. Výběr té správné je moc důležitý. Co tu ale například nezmiňujete, je výběr toho správného osvětlení. Na to by se podle mého v dětském pokojíčku zapomínat nemělo.

tereza (neověřeno) | Pá, 12/19/2014 - 13:41

Já zařizovala pokojíček pro větší dítě, pro tříletou dceru. Už tak od dvou let byla zvyklá spát v klasické posteli, takže to jsme kupovali normální postel, ale ještě tu ohraničenou http://www.zlutahala.cz/detska-postel-anita-170x80-cm-p987 , aby se v ní tolik nebála. Až bude zase o něco větší, tak už se jí pořídí klasická postel. Jinak v pokoji má velké vestavěné skříně, takže není potřeba žádné jiné kupovat a je v pokojíčku dost úložných prostorů na veškeré oblečení a hračky. Jinak v pokoji je od začátku dřevěná podlaha, ale kvůli hraní jsme pořídili kusový koberec, který je vlastně uprostřed pokoje, aby bylo místo na hraní a neseděla na zemi.

Míša (neověřeno) | Po, 01/19/2015 - 14:23

Tak tohle nás taky čeká, ale až ta za 5 měsíců :D dříve to nebudeme pokoušet :D nicméně mi to samozřejmě nedá a už teď se poohlížím všude možně, co a jak je třeba, kde to vyjde nejlevněji, ale zároveň nejkvalitněji, projíždím recenze a tak podobně (jsem na rizikovém, takže mám doma dooost času :D). Zatím jsem usoudila, že postýlku bychom asi koupili taky v té Žluté hale, protože cenově je pro nás dostupná a podle recenzí na ten obchod mají nábytek kvalitní, takže není nad čím váhat. Komodu bychom asi vzali taky tam a přebalovák budeme mít půjčený :)

Míša (neověřeno) | Po, 01/19/2015 - 14:23

Tak tohle nás taky čeká, ale až ta za 5 měsíců :D dříve to nebudeme pokoušet :D nicméně mi to samozřejmě nedá a už teď se poohlížím všude možně, co a jak je třeba, kde to vyjde nejlevněji, ale zároveň nejkvalitněji, projíždím recenze a tak podobně (jsem na rizikovém, takže mám doma dooost času :D). Zatím jsem usoudila, že postýlku bychom asi koupili taky v té Žluté hale, protože cenově je pro nás dostupná a podle recenzí na ten obchod mají nábytek kvalitní, takže není nad čím váhat. Komodu bychom asi vzali taky tam a přebalovák budeme mít půjčený :)

Další zajímavé články

Jak účelně upravit dětský pokoj | tipy
Jak účelně upravit dětský pokoj | tipy
Jak účelně upravit dětský pokoj | tipy. Dětský pokoj je pohádkovým světem dítěte, kde tráví mnoho času a kde se cítí dobře. Je to za předpokladu, kdy…
Jak vybrat krb do rodinného domu | rady
Jak vybrat krb do rodinného domu | rady
Jak vybrat krb do rodinného domu | rady. Ke klasické rodinné pohodě patří do rodinných domů neodmyslitelně krb. Krbová kamna jsou dokonalým těžištěm i…
Jak upevnit dveřní madla a závěsy | rady
Jak upevnit dveřní madla a závěsy | rady
Jak upevnit dveřní madla a závěsy | rady. Na našem trhu je pestrá nabídka madel i závěsů. Záleží především na typu dveří a obložkových zárubní a pocho…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.