Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vyměnit vypínač osvětlení | postup

Jak vyměnit vypínač osvětlení | postup

Jak vyměnit vypínač osvětlení | postup. Vypínače osvětlení v bytech jsou v podstatě dva, na jeden či dva obvody, odborně se říká jedno či dvoupólový. Při jedno obvodovém jde o jedno zapnutí žárovky nebo jiného zdroje světla, u dvou obvodového i to, že je svítidlo více žárovkové a je rozděleno tak, že může svítit jedna či druhé polovina nebo obě současně.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Tomáš Trkal (neověřeno) | Ne, 03/31/2019 - 09:08

Právě to s tou prasklou pružinkou ve vypínači se mi před pár dny stalo v obýváku. Všude v bytě mám ještě takové ty staré šedé vypínače, které najdete ve spoustě panelákových bytů. Vidím to tak, že se asi pustím do výměny všech, co v bytě mám, protože kdo ví jak dlouho ještě vydrží. Společně s nimi bych si mohl koupit i nová modernější bytová svítidla, protože ta, co mám doma by si už výměnu také zasloužila.

Radek Ekrt (neověřeno) | Út, 04/23/2019 - 01:38

Od té doby, co jsem si domů pořídil chytré osvětlení od Philipsu (mám na mysli ten jejich Hue systém) tak už klasické vypínače prakticky nepoužívám a osvětlení v celém domě ovládam hezky jednoduše přes telefon. Třeba v ložnici je to velmi praktické, protože když chce člověk zhasnout světlo, tak alespoň nemusí vstávat z postele. :-)

jira (neověřeno) | Čt, 08/27/2020 - 15:50

Radeji to svěřte odbornikovi. Nektere rady zde uvedene jsou velmi sverazne.

Další zajímavé články

Jak vybrat ideální vypínač
Jak vybrat ideální vypínač
Vypínač je důležitou součást domu. Nejen, že vypíná a zapíná světla, ale tvoří i zajímavý designový prvek. Jistě nám dáte za pravdu, že ošklivým plast…
Jak čistit ekokůži
Jak čistit ekokůži
Jak čistit ekokůži | rady a tipy. Ekokůže si získává díky svým vlastnostem stále více příznivců. Používá se zejména při výrobě nábytku, kde nahra…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.