Přejít k hlavnímu obsahu

Jak se vymanit z dluhové pasti | rady

Jak se vymanit z dluhové pasti | rady

Jak se vymanit z dluhové pasti | rady. Pokud jste se dostali do dluhové pasti, tak jste ve velmi nepříjemné situaci, ovšem i z této situace se lze dostat. Většina dluhových pastí vzniká díky bankovním i nebankovním institucím zároveň. Velké dluhy u mnoha společností má ovšem velmi mnoho lidí, kteří tuto situaci neřeší. To bývá také nejčastější důvod toho, že jim následně přijde exekuce a dotyčný přijde o všechno. Jak se z dluhové pasti vymanit? Jak z dluhové pasti ven?

Diskuze k článku

Přidat komentář

bebe (neověřeno) | Po, 03/03/2014 - 08:52

Dobré, jen velmi pochybuji, že člověk, který se dostane do této situace bude schopen sestavit svůj osobní finanční plán

ida (neověřeno) | Út, 01/20/2015 - 21:13

Nesmysl,banka zadlužení nesníží,konsolidace není sjednocení více půjček,takto to nefunguje.Sloučí se pouze závazky do výše bonity.Co je nad bonitu,banky nechtějí sloučit.Jistě,je to proti rozumu, neboť by se dlužníkovi výrazně ulevilo,ale prodloužit a snížit splátky banky nechtějí.

od dlužníka (neověřeno) | Pá, 03/27/2015 - 11:59

Pěkně napsané, ale realita je jinde, poradna i finanční poradenství radši nehodnotit, všechny jejich rady nepomohou pokud si nepomuže dlužník sám nemá šanci se z toho dostat.

kališ Vladimír (neověřeno) | St, 01/13/2016 - 18:25

Co chcete když se člověk do toho dostane nikdo nepomůže jenom řečičky a podvody jedou dál jak obrat člověka tento systém je diskutabilní a lichva s lichvou jede v tomto systému a to jsem slušný. Pohoda

Mirek Z. (neověřeno) | St, 04/20/2016 - 23:24

Hlavně si na to nepůjčujte u nebankovních pochybných institucí. Pokud je situace kritická a potřebujete současné dluhy splatit, tak doporučuji obrátit se na http://pujckavexekuci.cz - vyplatí exekuci, zkonsolidují půjčky,... - skutečně pomohou, narozdíl od půjček jako je Japonská, atp... Tam se akorát do dluhů dostanete ještě hlouběji.

Pavel K. (neověřeno) | Čt, 11/29/2018 - 19:10

Dostat se do dluhové pasti bych nepřál ani mému největšímu nepříteli. Sám jsem měl celkem na mále, když jsem si vzal Clever půjčku (viz. odkaz pod přezdívkou) na rekonstrukci bytu, po dvou měsících přišel o práci a kromě rezerv jsem ji neměl z čeho splácet. Naštěstí jsem nové místo našel celkem rychle, takže jsem sice vyčerpal úspory, ale rychle najel zase zpátky a dokonce zase začal tvořit novou rezervu. Nevím, co bych dělal, kdybych ji neměl.

Radek Lahoda (neověřeno) | Pá, 09/06/2019 - 20:05

Dobré tipy. Já se před lety do podobné dluhové pasti také ocitl. Naštěstí se mi z ní ale podařilo dostat ven. Minulý rok jsem ale zjistil, že i přes to, že mám své dluhy několik let splacené, tak jsem byl stále vedený v registru dlužníků. Naštěstí už se mi to ale podařilo napravit. Kdyby náhodou někoho zajímalo, jak do takového registru nahlédnout, tak tady mají docela užitečný návod: https://www.finstart.cz/registr-dluzniku-nahlednuti-zdarma-online/

Další zajímavé články

Jak vymáhat dluh | rady
Jak vymáhat dluh | rady
Jak vymáhat dluh | rady. Přibývá lidí, kterým dluhy přerostly přes hlavu. V případě právnických osob navíc platí, že stovky z nich jsou zakládány pouz…
Jak ušetřit peníze díky změně banky
Jak ušetřit peníze díky změně banky
Test časopisu dTest potvrdil, že mezi klienty bank je o možnosti změnit banku nízká informovanost. A i když jsou se svou bankou nespokojení a platí řa…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.