Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zabít vánočního kapra v domácích podmínkách

Jak zabít vánočního kapra v domácích podmínkách

Jak zabít vánočního kapra v domácích podmínkách. Zabití vánočního kapra je dovednost, bez které se zejména ženy „docela rády obejdou“. Vždyť specializovaní prodejci vánočních kaprů nám rybu v mžiku zabijí. Přesto však někdy může nastat situace, že Ježíšek už přešlapuje za oknem, ale náš kapřík se ještě prohání ve vaně. Jak zabít vánočního kapra v domácích podmínkách? Přinášíme návod pro úplné „amatéry“.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Naďa Poláková (neověřeno) | So, 08/24/2019 - 02:08

U nás se naštěstí o zabíjení kapra stará manžel, protože já bych něco takového asi nedokázala. Vzhledem k tomu, že je rybář a na ryby chodí i několikrát do měsíce, tak doma máme kapra nebo nějakou jinou rybu k jídlu poměrně často, nejen na Vánoce.

Marcela Mrázková (neověřeno) | So, 12/18/2021 - 10:14

Nikdy nezapomenu na situaci, kdy jsem musela kapra zpracovat sama. Už samotné vytažení z vany byl problém. (fintu s kbelikem jsem doteď neznala) Pokaždé, když při porcování sebou kapr mrsknul, tak jsem zařvala leknutim.
Svou exhibici ten chudák nebožtík ukončil skokem na zem, kde ještě pofackoval oba přihlížející psy. Dnes bych to zvládla elegantnější. Díky za rady

Zkuste napříště na manipulaci s rybou použít nejlepe starou látkovou plenu, ryba vám 100% nevyklouzne

Jiří klein (neověřeno) | So, 11/26/2022 - 12:33

V návodu chybí důležitá informace, že kaprovi také u ocasu prořízneme tepnu. Vykrvácí i v zadní části a maso je pak odkrvené a světlé.

Další zajímavé články

Jak udělat kapra po staročesku | recept
Jak udělat kapra po staročesku | recept
Jak udělat kapra po staročesku | recept. U nás se chová několik druhů kapra. Je to hlavně kapr obecný šupinatý, jehož celé tělo pokrývají šupiny. Kapr…
advent příchod vánoc
Jak přivítat Advent | tipy
Advent je začátek liturgického roku, doba přípravy na Vánoce, přípravu na oslavu narození Ježíše a očekávání jeho příchodu (latinské slovo adventus zn…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.