Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat řezy Rafaelo | recept

Jak udělat řezy Rafaelo | recept

Jak udělat řezy Rafaelo | recept. Řezy Rafaelo se hodí na všední i sváteční příležitost, skvěle chutnají ke kávičce nebo čaji. Postup přípravy řezů Rafaelo je standardní jako na bábovkové těsto, pouze finále přípravy je obohacené kokosem a jednoduchým přelitím ještě horkého moučníku šlehačkou. Chci předeslat, že výroba domácích řezů Rafaelo není vůbec složitá. Přesto si upřesníme ingredience a postup pro vás, kteří jste je ještě nevyzkoušeli.

Diskuze k článku

Přidat komentář

používám standartní hrnky o obsahu 250 ml na 2 velká vejce a větší plech (cca 42cm x 28 cm), pokud mám vejce menší a nebo chci použít menší plech (cca 40 cm x 22 cm) tak používám šálky o obsahu 200 ml. V receptu je uvedeno u mléka, že to má být asi 2 dcl, v takovém případě bych ale použila menší šálky i na ostatní suroviny včetně tuku (250g co uvádějí v receptu je nějak moc, měla by to být polovina), těsto mám celkem dost řídké, ale výsledek je perfektní. Také místo másla používám obyčejný olej, půl hrnku (šálku) a na posyp krupicový cukr a jemně mletý kokos (je to asi otázka chuti, ale krupicový cukr se mi lépe osvědčil než moučkový, ačkoliv jsem to nečekala), do těsta používám moučkový.

Jiřina Pucerová (neověřeno) | Ne, 04/10/2016 - 18:05

To mě dokáže jen naštvat, když někdo místo vážení surovin používá hrnky, poháry či hrstě. Takto se nikdy nedá uvařit pokrm o stejných daných a očekávaných vlastnostech. Chápu, že autoři nic neví o "SVP" či "master planu" apod., a tak je jeho předpis jen na dvě věci. V nejlepším případě poslouží pouze k inspiraci. Např.: Na plotnu dej do hrnce půl vědra vody, přilož do pece 5 lopatek uhlí a 2 kusy dřeva.
Po delší době vlož do vody 2 díže semen a po ztvrdnutí vše vyhoď.

Další zajímavé články

Jablečné muffiny
Jak upéct jablečné muffiny - recept
Máte rádi vláčné buchty a koláče? Rádi si vezmete jeden kus, bez toho aniž byste jej museli ukrojit? Muffiny patří k moučníkům, které milují dosp…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.