Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct kachnu – kachna pečená na kmínu | recept

Jak upéct kachnu – kachna pečená na kmínu | recept

Upéct dobrou kachnu je jednodušší, než leckterému kuchařskému elévovi možná připadá. Vlastně jediné, na čem opravdu záleží, aby se pečená kachna jen rozplývala na jazyku, je čas pečení. Přinášíme důkladný návod a recept na pečenou kachnu určený těm, kteří se pečení kachny obávají, a nebo za sebou mají méně zdařilé první pokusy. Jak správně upéct kachnu? Dokonalá a prostě pečená kachna na kmínu v receptu krok za krokem.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Musíš se do té trouby taky občas na tu kachnu podívat co se tam děje, píchnou do ní, je li maso měkké - při vyšší teplotě je ta kachna upečená o hodně dřív jak za 4 hodiny. Zkus to znova, budeš vidět, že to za to stojí.

Kachnu k pečení připravíme jako obvykle, teplotu předem rozpálené trouby snížíme pomocí regulace na sporo a částečně pootevřenými dvířky trouby a jejich polohu zajistíme dřevěnými klíny. Teplotu musíme kontrolovat teploměrem do trouby, který zavěsíme co nejníž.. A pečeme a kontrolujeme teplotu. A regulujeme pootevíráním dvířek a zase přivíráním podle teploty. Regulátor stále na sporo. Fungujeto, mám to vyzkoušené.

Anonym (neověřeno) | Ne, 10/03/2021 - 04:56

Sáček s droby je dnes utopie. Kdysi se koupilo kuře a uvnitř byl pytlík se všemi droby...dnes??? Ta hajtra které říkají kuře?

Vašek (neověřeno) | So, 01/23/2021 - 14:24

Mně se osvědčilo kachnu naporcovat už před pečením. Je v každém případě upečená do měkka o hodně dříve a hlavně se dá dobře osolit i ta strana porce, která by při pečení vcelku byla uvnitř kachny.

inna (neověřeno) | Pá, 10/09/2015 - 18:53

Skvely a jasny navod! Dnes jsem podle toho kachnu upekla (poprve) a rozplyvala se uplne na jazyku :-) Doporucuji tento recept!

Petra (neověřeno) | Pá, 09/09/2016 - 13:35

Super návod, dnes jsem dělala kachnu poprvé a je krásně měkká, lahodná děkuju
tento postup tudíž musí zvládnout i úplný laik v kuchyni:-)

Richard (neověřeno) | So, 11/10/2018 - 17:04

Používání nůžek je zlozvyk. Pokud chcete porcovat kachnu nebo kuře, tak se naučte použít nůž. Je to mnohem jednodušší, rychlejší, vyhnete se rozdrceným kostím a oddělíte maso tak jak k sobě patří. A následně ho správně naporcujete na plátky. Oddělit stehna, prsa od kostí a následné nařezání ostrým nožem na plátky je záležitostí pár minut. Místo toho hosti budou zápasit s příborem, který na oddělení masa není uzpůsobený.

Maruš (neověřeno) | Út, 03/15/2016 - 10:24

Toto je vše dobré, ale zkuste si kachnu podlít pivem cca půl litrem piva.
Potom má kachna chuť husy. Je to skutečně moc dobré. - zdravím

Lubin (neověřeno) | Po, 11/07/2016 - 21:14

Mám kacenu v mrazáku a už se těším,jak ji podle tohoto receptu udělám.Treba na Vánoce.

No kazdy ma svuj recept, ale stejne je nejlepsi toho ptaka pect vcelku. Neumim si predstavit, ze bychom to zvire naporcovali predem a pekli po castech.

Jiřina (neověřeno) | Čt, 11/05/2015 - 11:13

Dobrý návod na pečenou kachnu zkusily jsme to u dcery a super kachna neměla chybu.Co ,ale dělat a hlavně jak,když mate plynovou troubu???? Tam tu teplotu neodhadnete.Pokusila jsem se o to a kachnu,přímo spálila .Letěla přímo do odpadků a to jsem ji pekla jen 4hod. a úplně na nejméně jak to šlo.Od té doby jsem už kachnu nekoupila.Přeji všem dobrou chuťpokud se jim kachna podaří upeci dobře apokud někdo poradí jak na plynovou troubu,budu moc ráda.

domnivam se , ze zakladem muze byt poradny
litinovy pekac (s poklici) .
Take mam plynovou troubu , po nastaveni "temer na sporo"
mam kachnu po dvou hod. a snaze o otoceni (mam rad kuzi opecenou
ze vsech stran ) , se mi pomalu rozsypa .
A to pecu 3hod.z jedne strany , otocim , pecu dalsi 1hod a troubu vypinam
a necham "dojit" .
Ale podotykam - litinovy pekac s poklici !
(vespod spejle a kridlama dolu)

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.