Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat máslový pudinkový krém na dort | recept

Recept na máslový pudinkový krém na dort - Příprava tohoto máslovo-pudinkového krému do dortu je jednoduchá, ideální pro cukrářské začátečníky. Recept na krém spolehlivě poslouží k domácí výrobě dortu z piškotového těsta. Jak na to? Na přpravu máslového a pudinkového krému do dortu si připravíme 3 sáčky vanilkového pudinku, 200 g cukru, 3/4 l mléka a 3 kostky másla. Po uvaření vanilkového pudinku vmixujeme máslo a mixujeme, dokud se nevytvoří vláčný krém. Krém rozetřeme rovnoměrně a dort dáme vychladit.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Taky mne překvapilo, ale je to máslová náplň. A počítám, že pan cukrář má na mysli ty malé kostky, ne 250 g.

věra (neověřeno) | St, 06/25/2014 - 15:22

In reply to by Hana Matyščáková (neověřeno)

Nevypadá to pěkně a je to velký nesmysl.3 kostky másla na jeden dort je velká blbost.Asi jste ještě žádný dort nevyrobila,tak se vám líbí každý nesmysl.
cukrářka.

Milena (neověřeno) | Pá, 06/20/2014 - 11:04

3.kostky másla?Tak to je síla

Anna Bartošová (neověřeno) | Pá, 06/20/2014 - 17:42

Trochu strohý popis, pudink se vaří podle mně takto, do 3/4lmléka vmícháme uvedené množství cukru a tři pudinkové prášky - vanilkové, ruční metličkou šleháme v kastrolku do uvaření. Hotový pudink chvílemi stále stejnou metličkou promícháváme do vychladnutí. A ta 3 másla bychom měli mít v pokojové teplotě od rána, aby máslo změklo, zkoušela jsem i máslovou Heru a krém byl taky super. Jakmile není stejná teplota másla, které by se mohlo i ušlehat s cukrem a do tohoto potom vešlehat hotový vychladlý pudink, nebo do sladkého pudinku po kouscích přidávat máslo a šlehat. Může se stát, že se krém srazí, není nic ztraceno, stačí nad párou nahřát misku s krémem, jakmile se na okrajích na dně začne míně roztávat, pokračujeme ve šlehání už ne nad párou a jistě se napraví, mně se tak stávalo často. Ať se daří všem

Hana Matyščáková (neověřeno) | Ne, 06/22/2014 - 11:19

Ahoj .Vypadá to celkem pěkné.

Hanka (neověřeno) | Čt, 09/25/2014 - 20:08

Souhlasím s Věrkou. Jsem taky cukrářka a když jsem slyšela suroviny,který na ten krém potřebuje,myslela jsem .že jde dělat toho krému aspoň tři kila a potom,když jsem viděla,že tím promazal jen jeden korpus.. tak nemám slov. Strašný ! Kdo by si koupil jen korpus s krémem za nějaký skoro tři stovky? Kde je potah,ozdoba,téměř to nejdražší? Snad jen blázen. Větší kravinu jsem neslyšela.

Nikola (neověřeno) | So, 11/14/2015 - 18:49

Myslím si, že mu nějakej krém zbyl. To jen jedno video ma ještě třetí, kde ho potahuje. Samotný by ho asi nikam nedal jen s krémem takhle.

Věra (neověřeno) | Pá, 08/10/2018 - 18:29

Jen pro upresneni, jedna se o mnostvi na velky dort o prumeru 34 cm a opravdu jsou mysleny 3 kostky 250g. na mensi dort o prumeru 24cm davaji 2 kostky na 0.5 l mleka a 2 pudinky... ja davam na prumer 26 cm 1 maslo na 0.5l mleka a 2 pudinky a je to akorat, ale nekdo ma zkratka rad ty dorty vice kremove, ze nejsou tak suche...

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.