Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat tiramisu z mascarpone krému a červeného rybízu | recept

Tiramisu recept z mascarpone. Když italské tiramisu, tak jen z mascarpone z tvarohu! My si tentokrát podle receptu sice přichystáme tiramisu z mascarpone, ale místo kakaa použijeme červený rybíz. Dezert výborně chutná! Jak na to? Z čerstvě natrhaného rybízu ze zahrádky nebo farmářského trhu si vyrobíme rybízový sirup. Na 250 g červeného rybízu potřebujeme 100 g moučkového cukru a šťávu z půlky citrónu. Poté se pustíme do výroby mascarpone krému. Dva vaječné žloutky a 80 g cukru vyšleháme, přidáme 250 g mascarpone a zamícháme s 250 g šlehačky.

V původním italském receptu se tiramisu nevyrábělo ani ze šlehačky, ani z vaječných žloutků, ale moderní recepty na tiramisu z mascarpone tuto úpravu receptu dovolují. Mascarpone krém necháme vychladit. O čtvrtinu zkrácené tiramisu piškoty jazýčky namáčíme do rybízového sirupu a postavíme do kruhu. Mascarpone krém nalijeme mezi tiramisu piškoty a prokládáme kousky piškotů. Tiramisu z mascarpone krému necháme vychladit a nakonec dozdobíme kuličkami červeného rybízu a rybízovým sirupem. Recept na tiramisu je v závěru a tiramisu z mascarpone krému je, doufejme, hotové i u vás doma.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Jitka Mikulková (neověřeno) | So, 10/29/2016 - 06:19

Velice se mě líbil recept na Tiramisu.Jednoduchý,určitě vyzkouším.

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.