Přejít k hlavnímu obsahu

Jak poznat Slovácko | tipy

Jak poznat Slovácko | tipy

Jak poznat Slovácko | tipy. Moravským Slováckem a mezi řekou Moravou a Baťovým kanálem vede přibližně stokilometrová trasa, na kterou se můžeme vydat pěšky nebo kole. Začíná ve Starém Městě u Uherského Hradiště a končí v Břeclavi. Provede městy, která známe podle jmen třeba i z moravských lidových písní, a zároveň se bude dotýkat velice zajímavé moravské vodní stavební památky. Trasa byla „vystavěna“ a prověřena exkluzivně pro čtenáře a fanoušky serveru JakTak.cz.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Dobrý den, pane Hapáku, mrzí mě, že jste tak výrazně nespokojen s tím, jak popisuji svou soukromou cestu Slováckem. Ale po pravdě nerozumím, co mi vytýkáte.
Přemýšlela jsem, jakých faktických chyb jsem se mohla při psaní dopustit a našla jsem jen jednu – knihovna s IC ve Starém Městě u UH je ve směru od nádraží před řekou, nikoliv jak píšu za řekou. Za to omlouvám (ač jinak v článku práci IC oceňuji, pozdrav prima pracovnicím). Ale volbu trasy mi snad vytýkat nemůžete, a nikdo přece! Zvolila jsem ji z vlastní svobodné vůle dávno dospělého člověka, vykonala v soukromém čase a utratila na ní vlastní peníze (které jsem, mj. „vnesla“ jako turista-návštěvník do Vašeho regionu). Výlet se mi líbil, proto svůj vlastní itinerář dávám k dispozici zájemcům.
Trasy a místa, které pro server Jaktak popisuji, jsem vždy osobně, vlastníma nohama, pěšky prošla. Fotky jsem sama nafotila. Při tvoření článku si znovu otevřu mapu a kontroluji, co píšu. Píšu o místech, kde jsem se cítila dobře a o nichž si myslím, že by je i ostatní turisté mohli poznat. Do svých turistických tipů nevkládám údaje, které si čtenář může sám na internetu vyhledat. Předpokládám, že když už někdo stránky Jaktak čte, nedělá mu vyhledávání na internetu problém. Popisuji vlastní osobní zážitky, dávám turistům k dispozici vlastní soukromé poznatky.
Proč bych měla psát, že turisté mají navštívit místa, která jsem osobně neviděla?Takových článků „od stolu a klávesnice“ je na internetu bezpočet. A proč bych, to už vůbec nechápu, měla zážitky ze své soukromé dovolené konzultovat s Vaším destinačním managementem?

Turistické tipy na Jaktak neslouží reklamním účelům, proto se v nich záměrně nevyskytují názvy soukromých subjektů podnikajících v turismu nebo v navazujících službách. Návštěvníky v článcích vždy „směruji“ do městských informačních center, která provozují obce, kde jim tyto informace dají.
Skutečně si nemyslím, že čtenář, kterého mé popisy tras inspirují, si vytiskne můj článek a s ním v ruce se vydá na výlet. A věřím tomu, že když v článku sděluji, jak se mi na trase výletu po Slovácku líbilo a co hezkého tam je k vidění, čtenáře to neodradí, jak se domníváte. Naopak, čtenář logicky do vyhledávače zadá heslo „slovacko“, a Vaše stránky mu jsou nabídnuty jako první. Na nich si najde vše ostatní.

Víte, mám z Vašeho příspěvku pocit, jako že jsem dostala "notně za uši" za to, že jsem ve Vašem regionu strávila pěknou dovolenou a doporučila jsem ji ostatním. Ale snad Váš zásah potenciální návštěvníky neodradí. Zuzana Plocková, značka (jez)

Josef Hapák (neověřeno) | St, 07/15/2015 - 08:19

Text o Slovácku je naprosto nedostatečný, obsahuje řadu chyb. Po jeho přečtení bych se Slovácku raději vyhnul. Doporučuji upravit ve spolupráci s místním destinačním managementem Region Slovácko viz - http://www.slovacko.cz/ .

Další zajímavé články

Jak poznat Osoblažsko | tipy
Jak poznat Osoblažsko | tipy
Jak poznat Osoblažsko | tipy. Kdo ví, kde leží Osoblaha? Asi jen pilní studenti českého zeměpisu, válečných dějin či znalci a milovníci železnic. Osob…
Jak si zpříjemnit návrat z dovolené
Jak si zpříjemnit návrat z dovolené
Jak si zpříjemnit návrat z dovolené | rady a tipy. Dovolená s sebou přináší odpočinek, nové zážitky a pozitivní energii. Domov a jeho atmosf…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.