Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vybrat kuchyňské osvětlení

Nedostatečné osvětlení kuchyňské linky, pracovní plochy nebo jídelního stolu neprospívá očím, vaření, stolování a ani útulné atmosféře v domácnosti. Při výběru kuchyňského osvětlení se proto soustřeďte hlavně na to, abyste účelně osvětlili pracovní plochu kuchyně a kuchyňskou linku, pomocí světel a stmívačů dokázali navodit příjemnou atmosféru místnosti a aby osvětlení neoslňovalo. Prodejci proto rozlišují tři typy osvětlení do kuchyně: pracovní osvětlení na osvětlení kuchyňské linky, náladové osvětlení a celkové osvětlení. Pozornost věnujte také typu osvětlení. LED osvětlení kuchyňské linky má až o 85 % nižší spotřebu elektrické energie a až 20krát delší životnost než obyčejné žárovky. Taková úspora se hodí v každé domácnosti.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Dobrý den,
tvořivosti se samozřejmě meze nekladou. I obyčejné LED pásky lze v kuchyni uplatnit, pokud splňují určité technické parametry. Věřím tomu, že z hlediska designu to vypadá dobře.

Souhlasím, také mám v kuchyni LED pásky a to světlo z nich je strašně příjemné. Dobře se při něm vaří. Celkově i všude jinde máme LED bytová svítidla. Jsou mnohem lepší a hlavně úspornější, než klasické žárovky. :)

Jirka Záruba (neověřeno) | Pá, 09/07/2018 - 19:55

Ty LED pásky jsou vážně super. Dřív jsem měl kuchyňskou linku osvětlenou zářivkou, ale před časem jsem ji nahradil LED páskem a je to mnohem lepší. Nejen, že ta spotřeba je nižší, ale dokonce mi příjde, že vydává mnohem víc světla, než zářivka. :)

Lennanov (neověřeno) | Út, 08/26/2014 - 17:51

Já jsem si jako doplňkové osvětlení kuchyně pořídila LED pásky. Použila jsem je i na podsvícení linky a vypadá to naprosto skvěle. Hlavně večer, když například přijde návštěva, tak to skvěle dotváří atmosféru :-)

Další zajímavé články

Jak na vánoční úklid | praktické rady
Jak na vánoční úklid | praktické rady
Příprava na Vánoce se neobejde bez vánočního úklidu, kterému většinou věnujeme větší péči. Všichni to známe, že během roku na některé práce prostě nez…
anthurium anturie toulitka
Jak pěstovat anturie
Nevím, jak vy, ale já mám anturie spojené s noblesou, luxusem, svatbami a s pohřby. Pamatuji si, že ještě tak dvacet let zpátky byla známá u nás jen t…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.