Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat ztracené (zastřené vejce) | recept

Pošírovaná, ztracená nebo také zastřená vejce jsou vejce bez skořápky rychle uvařená v horké vodě. Ve videu představená metoda přípravy ztraceného vejce je šetrnější a zdravější než ta, na kterou jsme zvyklí v českých a slovenských kuchyních – sázená vejce (uděláme na pánvi vymazaným tukem, třeba po slanině, tedy že po rozklepnutí vejce do pánve stáhneme oheň a bílek nahrneme ke žloutku, nebo že sázené vejce přichystáme v lívanečníku třeba na troše másla). Udělat perfektní ztracená vejce chce trochu cviku, ale po zhlédnutí videa se vám to určitě podaří.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Lukáš (neověřeno) | So, 03/11/2023 - 05:15

Za takové rady by se mělo trestat. Ve videu neni žádné sázené vejce (fried egg), ale zastřené vejce (poached egg), což jsou dvě úplně jiná jídla. Příště, prosím, raději neraďte, když to neznáte.

Mirka K. | So, 03/11/2023 - 09:21

Dobrý den,
autorku potrestáme a chybu jsme opravili. Vám děkujeme za upozornění na chybný název.

Další zajímavé články

Jak připravit velikonoční aspik | recept
Jak připravit velikonoční aspik | recept
Velikonoční aspik | recept. Velikonoce se blíží a při pečení mazanců, beránků a jiných pochoutek se hodně potřebují vejce. Dnešní recept Vám poradí, j…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.