Přejít k hlavnímu obsahu

Jak oloupat lískové oříšky jednoduše a bez nepořádku

Jak oloupat lískové oříšky jednoduše a bez nepořádku

Dneska si ukážeme malou fintu, jak vyloupat a oloupat lískové oříšky relativně jednoduše a bez nepořádku. Pokud zápasíte s louskáním lískových ořechů i s následným nepořádkem v kuchyni, přijde tento návod vhod. A propo. Lískové oříšky jsou bohaté na srdci prospěšné mononenasycené tuky a jsou jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitamínu E, který ochraňuje buňky. Kromě toho jsou bohaté na vlákninu, zinek, vápník, kyselinu listovou, hořčík a biotin, což z nich dělá všestranně zdraví prospěšnou potravinu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Růžena (neověřeno) | So, 05/30/2015 - 14:34

Ráda bych přispěla s nápadem uskladnění ořechů. V mrazáku není pokaždé místo,ve sklenicích mohou žluknout atd...Vezměte jakoukoli zavařovací sklenici se šroubováním a naplňte jí asi 1cm pod okraj vyloupanými ořechy.Sklenici, nejlépe jednotlivě vložte do mikrovlnné trouby ale hlavně bez víčka. Nechte vlnit naplno 1,5 ninuty a po vyjmutí ihned zavíčkujte a na 5 ninut obraťte dnem vzhůru. Trochu se opotí ale to není na škodu. Takto zavařené vám vydrží i několik let.

poetkavlasta (neověřeno) | Po, 06/01/2015 - 08:11

Já mikrovlnku nemám a ani jí nehovím, takže zavařuji ořechy normálně v zavařov. hrnci jako jiné ovoce a zeleninu. Dám vyloupané ořechy do suché sklenice, uzavřu a steriluji 1/2 hod. na 80 stupňů. Po vychlazení uložím v tmavé komoře. Také vydrží i několik roků. Vlasta

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.