Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat vynikající bramborový salát | recept

mísa bramborového salátu

Štědrý večer se nezadržitelně blíží a kapra nebo řízek si bez bramborového salátu na štědrovečerní tabuli jen těžko dokážeme představit. Odkud bramborový salát pochází, zůstává velkou neznámou. Rozhodně však bramborový salát neodmyslitelně patří k českému štědrovečernímu menu. Ovšem uvařit ten správný bramborový salát je velké umění. My vám dnes jeden výtečný recept na tuto pochutinu přinášíme.

Diskuze k článku

Přidat komentář

José (neověřeno) | Čt, 03/10/2016 - 21:18

O kvalite "vynikajícího bramborovñeho salátu" nepochybujem.
Napriek tomu nemôzem pochopit tú kombináciu ako prílohu k rybe (kapor sa tu povazuje za nejedlú rybu a preto sa nepredáva!), vysmázanému reznu atd.
V kulinársky civilizovaných krajinách je Ruský salát (tak sa totizto nazýva) pouzívaný ako malé jedlo napr. medzi ranajkami a vecerou, alebo ako lahké studené predjedlo, ale nikdy! ako príloha k rybe ci mäsu.
Neviem si predtavit, ze by mi vo Viedni ci Miláne predlozili Wiener Schnitzel ci Scaloppini alla milanesa s majonézovým salátom.
Tá kombinácia mi pripomína zvrátené chute Anglicanov (napr. Kelová omácka s jahodovou zmrzlinou - kel je v cestine kapusta, nie zelí).

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.