Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct piškotovou roládu Žirafí krk | recept

Jak upéct piškotovou roládu Žirafí krk | recept

Žirafí krk? Piškotová roláda s pěkným vzorem, krémem a zdobená šlehačkou. Recept s obrázky pro ilustraci. Vím, že žirafa má hnědé fleky s bílým obrysem... U nás doma si děti ale vždy přejí světlé fleky s hnědým obrysem, takže spíše “Žirafí krk obráceně”. :) Tato roláda je na pohled velice zajímavá. A bezva je, že vlastně už vršek rolády nemusíte potírat krémem nebo jinak zdobit. S piškotovým těstem na roládu se dá experimentovat různými způsoby. Můžete těsto obarvit červenou potravinářskou barvou a na pečicí papír nakreslit srdíčka a zbytek volného místa zalít světlým či tmavým těstem. Vznikne vám srdíčková piškotová roláda.... Fantazii se meze nekladou.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Já nevím jak kdo,ale já položím upečené těsto na vlhkou utěrku a s ní těsto sroluji a nechám vychladnout,to znamená,že mám utěrku srolovanou v roládě.Po vychladnutí roládu rozbalím,namažu a už se dobře sroluje bez všeho.Položím jí koncem zabalení na plech a nechám v chladnu.Pak je možno buď pocukrovat,nebo namazat.

věra (neověřeno) | So, 01/30/2016 - 14:01

In reply to by babule (neověřeno)

správný postup je tento. upečenou roládu sešoupneme z plechu na vál.Vezmeme si nový pečící papír a roládu jím přikryjeme a otočíme jí,aby nový papír byl
vespod.Papír na kterém se pekla je ted navrchu a my ho stáhneme a zahodíme.Roládu srolujeme v novém papíře. Až zchladne,rozvineme ji a plníme.

vlada (neověřeno) | So, 01/24/2015 - 12:07

Dobrý den,
tak jak jsem si četl postup, jedno si nemohu upřít. Vše je fajn až na bod č.6 - zarolování rolády, který začíná takto: Když je piškotová roláda upečená, vyjmeme ji z trouby, přeneseme na pracovní desku, kde ji hned zarolujeme. Takto necháme roládu zchladnout. Mezitím...
a pokračuje takto: Když roláda vychladla, tak ji pomalinku sloupneme z pečícího papíru, potřeme přichystaným krémem (můžeme poházet krém čerstvým, pokrájeným ovocem) a opatrně roládu zarolujeme.
Z toho plyne moje otázka: Jak je to vlastně s tím rolováním, když je roláda již zarolovaná už jednou - za tepla? Pak se opět rozbalí, poté se potře přichystaným krémem a znovu zabalí? To by byl dost zvláštní a neobvyklý postup vytvoření rolády. Jak to tedy vlastně má být?
Předem děkuji za odpověď.
S pozdravem vlada

Jitule | So, 01/24/2015 - 12:13

Vlada: ano, pochopil jste to správně...přesně tak to dělám.

babule (neověřeno) | So, 01/24/2015 - 20:36

Já mám recept na roládu,kterou roluji až studenou a naplněnou.Tohle se mi zdá zbytečně moc práce,ale za nápad žirafí krk děkuji.

Milena (neověřeno) | Ne, 01/25/2015 - 13:10

tak přesně tento postup dělám i já!

Další zajímavé články

Jablečné muffiny
Jak upéct jablečné muffiny - recept
Máte rádi vláčné buchty a koláče? Rádi si vezmete jeden kus, bez toho aniž byste jej museli ukrojit? Muffiny patří k moučníkům, které milují dosp…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.