Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zavařovat okurky alá znojemské: rychle a bez přípravy láku | recept

Jak zavařovat okurky alá znojemské: rychle a bez přípravy láku | recept

Zavařování okurek a nezaměnitelná vůně kopru patří v mnoha rodinách k sezónnímu rituálu, který nelze vynechat. Ale možná, že také patříte k těm, kteří přípravu láku na okurky co do množství neodhadnou a zbude ho tolik, že nevíte co s ním? Anebo ještě horší a zcela opačná varianta, že vám nálev nestačí? Netrapte se s tím a raději nedělejte nálev žádný. Následující návod na zavařování okurek vám napoví, že to jde i jinak. Jednoduše, rychle a zábavně. Do každé zavařovací sklenice dejte to samé - okurky, koření, sůl, cukr, ocet a zalijete studenu vodou. Po klasickém způsobu zavaření s mámivou vůní kopru bude výsledkem povědomá, a jak jinak než výborná chuť znojemských okurek.

Diskuze k článku

Přidat komentář

TO SE DIVÍM - JÁ PODLE TOHOTO RECEPTU DĚLÁM OKURKY - ZVLÁŠTĚ KDYŽ POMALU DORŮSTAJÍ A MÁM JEN JEDNU NEBO DVĚ SKLENICE - UŽ VÍCE NEŽ 20 LET A JSOU DOBRÉ - A ZAVAŘUJI V MIKROVLNCE.. Marie Strak.

Jaká sklenice je myšlena já zavaruji i do velkých 3.l. Jestli na klasickou sedmičku tak toho koření tam je hodně.

panokurka (neověřeno) | St, 08/21/2019 - 23:11

Taky zavařuji okurky dle znojemské receptury a ta chuť oproti jiným zavařeným okrurkám je rozhodně o sto procent lepší. Hodně velký rozdíl dělá délka zavařování. Jak dlouho zavařovat okurky by si však podle mě měl zjistit každý sám na základě toho, které mu nejvíce chutnají.

Marie St. (neověřeno) | St, 08/05/2015 - 12:19

Předloni jsem podle tohoto receptu okurky udělala, nechutnaly rodině, ani známým. Vrátila jsem se k osvědčenému - uvařit lák.

anna hlavackova (neověřeno) | So, 09/12/2015 - 09:49

Zavářim okurky ze zahradky podle sklenic jak rostou lák uvařím co zbyde dam do lednice a použivam dal

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.