Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si udělat domácí křeník do zásoby | recept

Jak si udělat domácí křeník do zásoby | recept

Křeník | recept. Křen je trvalka, kterou najdeme snad v každé zahradě. Největší sílu má křen sklízený na podzim. Křen má vysoký obsah vitaminu C. Používá se čerstvý strouhaný jako příloha k jídlům, na přípravu studených omáček, při nakládání zeleniny, na zpestření chuti jídel nebo k rybám. V lidovém léčitelství se používají křenové placky jako obklady na bolavá místa při revmatickém onemocnění. Postrouhaný křen smíchaný s medem podporuje trávení a prokrvuje tkáně. Pozor si musejí dávat lidé s onemocněním žaludku, pro ně není křen vhodný. Aby se uchovala jeho typická štiplavost a ostrá chuť, křen se nesmí dlouho vařit. Předkládáme návod, jak si připravit křen do zásoby přes zimu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Evita (neověřeno) | Ne, 07/17/2022 - 04:24

Dobry den, diky za super recept. Rada bych ho zkusila, jenze nemame sklep a v lednici ho az do zimy schovavat nechci. Nicmene mame mistnost, kde je tak kolem 14-17 stupnu, podle teplot venku, myslite, ze by tam od podzimu do konce zimy vydzel? Bez zavareni to asi nepujde ze?

Další zajímavé články

Jak uvařit ředkvičky na smetaně | recept
Jak uvařit ředkvičky na smetaně | recept
Ředkvičky na smetaně | recept. Tomuto receptu jsem nedávala žádnou šanci na trvalé zařazení do domácího jídelníčku, přece jen vařená ředkvička… Po vyz…
Jak uvařit dýňové zelí | recept
Jak uvařit dýňové zelí | recept
Dýňové zelí | recept. Dušené zelí jako příloha neodmyslitelně patří k české kuchyni. Co když ale někdo nemůže, vzhledem k jeho nadýmavým účinkům, zelí…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.