Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vařit s červenou čočkou

Jak vařit s červenou čočkou

Červená čočka je jediná luštěnina, která nenadýmá, stačí jí krátká doba vaření, je zdravá a v kuchyni s ní lze vykouzlit spoustu lahodných jídel. Obsahuje mnoho vlákniny, bílkovin a cenných minerálních látek – železo, fosfor, zinek, selen či vitamín B6 a kyselinu listovou. Díky schopnosti pomalu uvolňovat glukózu do krve je také velmi vhodnou potravinou pro diabetiky. Vhodná je i při redukční dietě, protože dokáže na dlouhou dobu zasytit. Doporučuje se především těhotným ženám, kojícím matkám a dokonce dětem od ukončeného 9. měsíce.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak uvařit čočku nakyselo | recept
Jak uvařit čočku nakyselo | recept
Čočka nakyselo | recept. Luštěniny tvoří důležitou složku naší výživy. Mezi luštěniny se řadí hrách, fazole, čočka, sója. Čočka je v kuchyni asi nejob…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.