Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit čevabčiči | recept

Jak připravit čevabčiči | recept

Čevabčiči | recept. Čevabčiči jsou válečky z mletého masa ochuceného jen solí, pepřem a cibulí. Tento pokrm je původem z balkánské kuchyně a původně se připravoval ze skopového masa. V našich podmínkách se na čevabčiči většinou používá směs 2/3 vepřového a 1/3 hovězího masa. Pozor na již připravené namleté maso v obchodech, obsahuje mnoho tuku, který se vysmaží a čevabčiči je nevzhledné. Mnohem vhodnější je libové maso. Čevabčiči se podává s drobně pokrájenou cibulí, hořčicí a chlebem nebo s brambory a tatarkou.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Věra (neověřeno) | Po, 08/09/2021 - 18:11

Když jsem začala chodit s mým teď už manželem, chtěl po mě k večeři čevabčiči. Koukala jsem na něj jak výr, protože jsem ho v životě nevařila. Tenhle recept mě úplně zachránil https://mlsnavarecka.cz/cevabcici-na-plechu-v-troube/. Manžel si je strašně moc oblíbil a vaříme je podle receptu dodnes. Jsem moc ráda, že mu chutnalo.

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.