Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit pažitkovou omáčku | recept

Jak uvařit pažitkovou omáčku | recept

Pažitková omáčka | recept. Pažitková omáčka k vařenému hovězímu masu nebo vejci natvrdo je typické jarní jídlo z čerstvých bylinek. Pažitka raší v závislosti na teplotě, někdy již v březnu, a je tak jednou z prvních čerstvých bylinek v kuchyni. Dáváme přednost tepelně neupravované bylince, abychom zachovali důležité vitaminy, které bychom varem zničili. Pažitku, pokud nemáte zahrádku, si můžete koupit v obchodě a pěstovat na okenním parapetu, je to snadné. Pažitka, lidově šnytlík, se přidává do polévek, pomazánek a salátových zálivek. Přebytky se dobře mrazí, v mrazáku vydrží do příští sklizně.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Juraj Horak (neověřeno) | So, 05/22/2021 - 21:43

V podstate stacilo napsat zaklad na omacku a vynechat pazitku . Osobne davam smetanu 33% . To by potom ubytecne muselo napsat 100 receptu . koprova , s medvedim cesnekem .... Nic v zlem .

Mirka K. | Ne, 05/23/2021 - 08:50

Juraj Horak, ano máte pravdu, stačilo napsat smetanová omáčka a autor receptu (já) měl uvést varianty do tipů. Pak by stačil jeden článek. Ale vaření je o fantazii, každý dochucuje jinak, i Vy píšete, že dáváte jinou smetanu. Na stránkách je recept takový, jaký vařím já. Různá vylepšení a rady mohou čtenáři psát do diskuse. Nesmírně si vážíme slušných diskutujících, mezi které Vy patříte. Děkujeme Vám za příspěvek.

Dekuji za odpoved . Nepoznam vsechny Vase recepty , ale kdyz napisete recept na polevku , kde bude vegeta , nebo bujon , tak se mi zjezi chlupy i kde nemam .
E621.

Další zajímavé články

Jak uvařit kedlubnovou omáčku | recept
Jak uvařit kedlubnovou omáčku | recept
Kedlubnová omáčka | recept. Kedlubny, zdužnatělé hlízy brukve, jsou oblíbenou zeleninou. Jsou k dispozici po celý rok v odrůdách různých velikostí. Ba…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.