Přejít k hlavnímu obsahu

Jak motivovat dítě k pracovním návykům

Jak motivovat dítě k pracovním návykům

Dítě a pracovní návyky – to je cílený komplex činností a jeden z dílčích aspektů k získávání trvalých dovedností již v předškolním věku dítěte. Ty se postupně a systematicky rozvíjí a dítě se v těchto návycích a dovednostech s přibývajícím věkem stále zdokonaluje. Můžeme hovořit o pracovních návycích souvisejících se sebeobsluhou, ale i dovednostech souvisejících s běžným praktickým životem, kdy se dítě seznamuje a učí zacházet s pracovním náčiním. Vše musí být přiměřené věkovým schopnostem a jeho zájmu o reálnou záležitost. Jsou činnosti, o které dítě nemusí právě zájem projevovat, ale je na vás, rodičích, abyste u něj pozitivní vlastnosti rozvíjeli a podporovali, jako je kromě jiného úklid hraček a pomůcek, u větších dětí urovnání lůžka, udržování pořádku v osobních věcech a přiměřeně náročná činnost související s chodem domácnosti. Veďte svoje děti již od útlého věku k pracovitosti a spolehlivosti i důslednosti. Vězte, že se to později zúročí.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak připravit budoucího školáka
Jak připravit budoucího školáka
Jak připravit budoucího školáka | co by měl umět a znát před nástupem do školy. Leccos jsme dostali do vínku od přírody a to se dá těžce měnit, ale ho…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.