Přejít k hlavnímu obsahu

Jak smažit obalovaný sýr, aby nevytekl | recept

Jak smažit obalovaný sýr, aby nevytekl | recept

Smažený sýr | recept. Smažený sýr v trojobalu je česká a slovenská specialita, kterou si s chutí dají i cizinci. Na jídelním lístku ho mají téměř v každé restauraci a prodává se i v prodejnách rychlého občerstvení. Smažená jídla obecně nejsou příliš zdravá, ale jednou za čas si smažák můžeme dopřát bez výčitek svědomí. Místo také smažených a nezdravých hranolků ho doplňte vařenými brambory či bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Na smažení se nejlépe hodí šéfkuchaři opovrhovaný Eidam 30%, nebo sýr s ještě menším obsahem tuku v sušině.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Děkuji za dobrý tip, smažený sýr máme moc rádi a párkrát do roka si rádi pochutnáme.
Je to milá vzpomínka na studentská léta.

Já tomu tedy nerozumím, ale domnívám se, že provoz těchto stránek je hrazen z příjmů za reklamy. (to je můj názor)

Jana (neověřeno) | Pá, 01/08/2021 - 13:24

Dělám již dlouho tak,že sýr(klidně může být i tučnější Eidam nebo gouda) najemno nastrouhám,přidám vajíčko a trochu mouky a z vytvořené ,přiměřeně husté hmoty,dělám malé "karbanátky",obalím ve strouhance a usmažím.Hezky se nafouknou a děti je milují.

Janina (neověřeno) | So, 01/09/2021 - 11:33

Před obalením dám sýr tak na 15-20 min. do mrazáku a potom obaluji přesně tak, jak je popsáno v receptu. A sýr mi nikdy nevyteče.

marie (neověřeno) | Ne, 01/02/2022 - 17:55

nejlepsi smazeny syr je hermelin. eidam je jen takova nepovedena kejda z mouky.

marta (neověřeno) | So, 04/16/2016 - 11:00

stačí ho před smažením protáhnout ještě bílkem a 100% nevyteče

Rudolf (neověřeno) | St, 12/02/2020 - 22:10

Smažák děláme úplně jednoduše a to tak, že nikdy nevyteče. Eidam nastrouhat na jemno. Na každých 10 dkg jedno vejce. Přidat strouhanku, aby se to zahustilo. Nechat asií 2 hodiny zaležet. Smažit ve friťáku a je hotovo. Všem doporučuji! Dobrou chuť

poetkavlasta (neověřeno) | So, 04/16/2016 - 17:32

Smažený sýr je prima.
Ale vadí mi ty priopitomnělé reklamy kolem. Vám to nevadí? Vlasta

Další zajímavé články

Jak uvařit lepenici | recept na šťouchané brambory se zelím
Jak uvařit lepenici
Jak uvařit lepenici | recept na šťouchané brambory se zelím. Lepenice aneb šťouchané brambory s kysaným zelím. Pokrm, který ocenily jak generace…
Jak připravit kopřivové pesto | recept
Jak připravit kopřivové pesto | recept
Kopřivové pesto | recept. Pesto je hustá směs bylinek, oleje, ořechů a semínek, soli, česneku a sýra. Slouží k ochucení těstovin nebo salátů. Pesto lz…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.