Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit podzimní salát s česnekovou zálivkou | recept

Jak připravit podzimní salát s česnekovou zálivkou | recept

 Jak připravit podzimní salát s česnekovou zálivkou | recept. Ani s nastávajícím chladným počasím není třeba zanevřít na lehké saláty, které skvěle doplní oběd nebo poslouží jako základ večeře. Na podzim se nám pak nabízí řada místních čerstvých druhů zeleniny, které lze skvěle zužitkovat v teplé i studené kuchyni. Základem tohoto salátu je bílé zelí doplněné mrkví, červenou řepou a možná trochu překvapivě hruškou. Poslední jmenovaná hruška si totiž skvěle rozumí s pikantními chutěmi, ty nám zde zajistí česnek, jako hlavní chuťová složka zálivky. Ta se jinak skládá z klasických surovin jako je olivový olej, jablečný ocet a med.

Diskuze k článku

Přidat komentář

poetkavlasta (neověřeno) | Po, 10/24/2016 - 14:21

Mám ráda různé saláty a mám nějaký ke každému obědu. Tenhle určitě vyzkouším, ale jelikož nemám již zuby a s protézou se nenajím, tak si všechny ingredience strouhám na struhadle (hrubší oka). Kousky, nebo plátky syrové mrkve bych nepokousala.
Jinak je to prima recept. Díky, Vlasta

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.