Přejít k hlavnímu obsahu

Jak založit společnost s ručením omezeným co nejrychleji?

Jak založit společnost s ručením omezeným co nejrychleji?

Založení společnosti s ručením omezeným je časově náročný proces, který zahrnuje několik důležitých kroků. V první řadě dojde k uzavření společenské smlouvy formou notářského zápisu, poté se složí základní kapitál (případně jeho část) a zajistí se živnostenské oprávnění. Dále se společnost zapíše do obchodního rejstříku a zaregistruje u finančního úřadu. Nicméně založení firmy svépomocí může zabrat i několik týdnů.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Radkos53 (neověřeno) | So, 12/08/2018 - 21:23

Tak tomu říkám užitečné rady! Skvěle napsané. Osobně jsem ale toho názoru, že klasická s.r.o. se dnes běžnému podnikateli hlavně z finančního hlediska tolik nevyplatí. Mluvím z vlastní zkušenosti. To taková offshore společnost je na tom podle mého o dost lépe.

Pavel Valášek (neověřeno) | Čt, 01/24/2019 - 23:52

Já také začínal s readymade společností. Myslím si, že v současné době je to pro začínající podnikatele asi nejrozumnější volba jak podnikání rozjet. Nicméně, k tomu, aby se podnikání řádně rozjelo je třeba i něco investovat do propagace. Já třeba u své firmy teď hodně investoval do internetových reklam a během pár měsíců mám v plánu investovat i do fyzické propagace. Hodně se mi líbí třeba takové ty projektory na projekce loga firmy.

Eva Krčálová (neověřeno) | Ne, 02/17/2019 - 20:15

Paráda, díky za článek. Měla bych ale jeden dotaz. Už delší dobu uvažuji nad tím, že bych si založila eshop přes prestashop. Zajímalo by mě, jestli je nutné, abych si kvůli tomu zakládala s.r.o. nebo mi stačí pouze živnostenský list? Díky moc.

vasek19 (neověřeno) | Út, 03/19/2019 - 06:29

Já si myslím, že je super, že založení firmy už dnes není až tak komplikované, jako to bylo dřív. Když jsem s podnikáním začínal já, tak tomu ještě tak bohužel nebylo. Pár týdnů zpět jsem se ale bavil s jedním kamarádem, který si momentálně také rozjíždí vlastní byznys a prý na to šel tak, že si našel firmu, která se mu o všechny starosti ohledně zakládání společnosti postarala a díky tomu měl alespoň čas věnovat se důležitějším věcem.

Lukáš Vrabec (neověřeno) | St, 05/08/2019 - 21:24

Úplně souhlasím s tím, co tu píší ostatní. Readymade společnost je v současné době určitě jedním z nejlepších a nejpohodlnějších způsobů jak začít s podnikáním. Celkem mě mrzí, že v době, kdy jsem s podnikáním začínal já, tak nic takového ještě neexistovalo. Dnešní mladí podnikatelé to mají mnohem jednodušší.

Další zajímavé články

Jak vařit s červenou čočkou
Jak vařit s červenou čočkou
Červená čočka je jediná luštěnina, která nenadýmá, stačí jí krátká doba vaření, je zdravá a v kuchyni s ní lze vykouzlit spoustu lahodných jídel. Obsa…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.