Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit čočku nakyselo | recept

Jak uvařit čočku nakyselo | recept

Čočka nakyselo | recept. Luštěniny tvoří důležitou složku naší výživy. Mezi luštěniny se řadí hrách, fazole, čočka, sója. Čočka je v kuchyni asi nejoblíbenější. Luštěniny obsahují mnoho bílkovin a škrobu, vápník, hořčík, draslík fosfor, železo a vitaminy. Jsou chudé na tuky a neobsahují vitamin C. Luštěniny před vařením namáčíme, nabobtnáním a vařením zvětší objem a hmotnost přibližně dvojnásobně. Na osobu počítáme 100 g suchých luštěnin k přípravě samostatného pokrmu. Luštěniny jsou hůře stravitelné, proto pozor při onemocnění trávicí soustavy. Vyzkoušejte si připravit chutnou čočku nakyselo dle následujícího receptu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.