Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si vyrobit hnojivo z kávy, slupek od banánu a vaječných skořápek

Jak si vyrobit hnojivo z kávy, slupek od banánu a vaječných skořápek

Domácí přírodní hnojivo | postup výroby. Přírodní hnojivo se na zahradě vždycky hodí. Pro jeho výrobu nám bude stačit kávová sedlina, slupky od banánu a vaječné skořápky. Tento kuchyňský odpad obsahuje minerální látky potřebné pro růst rostlin, především těch, co milují kyselejší půdu. Hodí se tedy pro rajčata, papriky, brambory, angrešt, jahody či pažitku. Příprava tekutého hnojiva je rychlá a snadná. Je možné si vyrobit i jeho suchou a trvanlivější verzi. Využijte kuchyňského odpadu a vyrobte si domácí přírodní hnojivo.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Adéla K. (neověřeno) | Út, 04/30/2019 - 20:54

To musím také vyzkoušet. Nikdy mě nenapadlo zkusit si doma vyrábět vlastní hnojiva. Už léta používám kupovaná a s těmi jsem zatím neměla problém. Nicméně toto za zkoušku určitě stojí. Díky za tip. :-)

Radovan (neověřeno) | Pá, 12/11/2020 - 18:24

Pokud nechcete dělat nějaký mišmaš jen pro pár květináčků, kupte si přímo kávové slupky, které jsou čisté přírodní hnojivo s podobným efektem jako NPK. Uznáno ÚKZUZ.
Možnost dodání od 10 kg a více.
ZABAG s.r.o.

Růžena (neověřeno) | So, 05/22/2021 - 09:33

To je fajn. A chci se zeptat zda se používá neředěný ten litr anebo v jakém poměru?

MilanKzK (neověřeno) | St, 01/19/2022 - 15:23

Dobry den, mam len malu otazocku : nevadi
Chemicke osetrenie supky bananov, ak to chcem
Pre bio zeleninu napr. Paradajky, papriku...poznam
Nieco podobne pre muskaty z relacii pana Hrusku?

Pro pěstování bio zeleniny platí, že se hnojí pouze přírodními hnojivy, proto slupky chemicky ošetřených banánů nejsou vhodné.

Další zajímavé články

Jak vyrobit rychlý kompost za 18 dní
Jak vyrobit rychlý kompost za 18 dní
Jak vyrobit rychlý kompost | postup. Kompostování organických zbytků jak z kuchyně, tak i ze zahrady, je skvělým způsobem jak získat přírodní hnojivo…
https://pixabay.com/cs/photos/pol%c3%a9vkov%c3%a9-greeny-celer-zelenina-869075/
Jak pěstovat řapíkatý celer | rady
Jak pěstovat řapíkatý celer | rady. Řapíkatý celer získává stále větší oblibu. Můžeme ho totiž používat jako ingredienci do mnoha jídel a upravovat ho…
Jak pěstovat srdcovku nádhernou růžové květy
Jak pěstovat srdcovku nádhernou
Hledáte nenáročnou kvetoucí trvalku s krásnými květy do vaší zahrádky? Co si pořídit půvabnou rostlinku s vystihujícím jménem srdcovka nádherná? Pěsto…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.