jaktak.cz

Jak prodloužit životnost řasenky

Jak prodloužit životnost řasenky | rady a tipy. Věděli jste, že právě řasenka patří ke kosmetickým přípravkům s nejnižší životností? Proto je při koupi důležité vybrat takovou, která se nám skutečně líbí a budeme ji používat. Jinak vyschne a skončí předčasně v koši. Vzhledem k cenám by to bylo zbytečné plýtvání. Hodně můžeme zachránit tím, že se řasenku naučíme dobře skladovat a používat. Jak na to?

Krok 1

V první řadě si ověřme, jaká je doba použitelnosti. Pokud máte na výběr ze dvou rovnocenných řasenek, je výhodnější sáhnout po té, co déle vydrží. Zatímco některé z nás používají stejnou řasenku klidně i půl roku nebo déle, ideální doba je zhruba tři až čtyři měsíce. I kosmetické výrobky mají svoji expirační dobu. Zatímco prošlé potraviny nejíme, u kosmetických přípravků často tak důslední nejsme.

Když si líčíme řasy, není dobré nechat tubus s barvou dlouho otevřený, jinak se do něj dostane vzduch. Ženy si často stěžují na to, že řasenka jim rychle vysychá. Svým způsobem je to logické, složení barvy je takové, aby na řasách rychle zaschla a my nemusely dlouho čekat.

Krok 2

I když si hlídáme expirační dobu, někdy se může stát, že kvalita líčidla začne upadat mnohem dříve. Prvním příznakem, že něco není v pořádku, je změna barvy nebo zápachu. Někdy se stane, že se náplň drolí nebo řasy při líčení neodděluje, ale slepuje a tvoří nehezké žmolky. Zrovna tak není v pořádku, když je najednou mazlavá.

Při používání prošlé řasenky riskujeme zánět spojivek nebo jiné zdravotní komplikace. Do její náplně se totiž mohou dostat bakterie a množit se tu. Proto bychom ji neměli mít v koupelně, kde je vlhký vzduch. Řasenku je nutné po každém použití důkladně zašroubovat. Skladujeme ji v temnu a chladu, aby nevysychala. Nevystavujeme ji na poličce, kam svítí slunce.

Krok 3

Přidávat do řasenky vodu nic neřeší. Navíc se do ní mohou dostat bakterie, které tam nemají co dělat. Abychom řasenku skutečně dobře využili, je dobré líčit oči důkladně. Tedy nanášet barvu na horní i dolní řasy, a to z obou stran. Tím pádem se barva rychleji spotřebuje a nebudeme muset litovat toho, že vyhazujeme výrobek, který by ještě mohl posloužit.

  • Nenechávejte řasenku nikdy dlouho otevřenou.
  • Skladujte ji v chladu, aby nevysychala.

Pokud řasenka nečekaně změnila konzistenci, vůni nebo barvu, raději ji nepoužívejte.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-prodlouzit-zivotnost-rasenky.html