jaktak.cz

Jak pečovat o pleť v jednotlivých fázích Měsíce

I když o pleť, svoji krásu a zdraví pečujeme průběžně, je dobré současně respektovat, v jaké fázi se zrovna nachází Měsíc, a tomu svoje úsilí podřídit. Zopakujme si, že jednotlivé fáze se nazývají novoluní, dorůstající Měsíc, ubývající Měsíc, úplněk. Jak bychom tedy měli tyto fáze zúročit a získat z nich co největší prospěch, pokud jde o naši fyzickou a psychickou stránku osobnosti?

Co je potřeba

kalendář, lunární kalendář, hydratační krém, zábal na vlasy, nůžky, hydratační sérum, peeling, barva na vlasy

Krok 1

Novoluní

Novoluní (označuje se také jako nov) znamená, že Měsíc leží mezi Zemí a Sluncem a není vidět (v kalendáři ho najdete pod symbolem černého kolečka). Nastává ideální doba na „odchod“ všeho nepotřebného, zbytečného a negativního. Pokud tedy plánujete nějaký malý chirurgický zákrok, třeba odstranění neškodného znaménka, je k tomu vhodná příležitost. Zrovna tak můžete zařadit jednodenní očistný půst nebo alespoň popíjet detoxikační nápoje, aby se nečistoty dostaly z těla ven. Odlehčovací den, kdy budeme jíst hlavně ovoce a zeleninu, se projeví blahodárně i na stavu naší pleti. Mátový, šípkový nebo heřmánkový čaj zlepší náš metabolismus a podpoří naše úsilí o celkovou očistu. Vhodné jsou peeling, jemná masáž, která podporuje cirkulaci krve, dále inhalace a olejové zábaly, zejména když máme suchou pokožku. Pokud máte roztřepené, vysušené konečky vlasů, zastřihněte je.

Krok 2

Dorůstající Měsíc

Dorůstající (přibývající) Měsíc má tvar písmene D a tato fáze trvá okolo 7 dní. Nastává období, kdy vše, co tělu dodáme, mu prospěje. Proto bychom měli zajít do kosmetického salonu na masáž a doma pleť důkladně hydratovat a dopřát jí výživné masky. Hůř se však hojí jakákoli drobná poranění. Proto to nepodceňujme, a i menší škrábnutí vydezinfikujme, abychom léčivý proces urychlili. Jestliže jste po nějakém chirurgickém zákroku nebo se uzdravujete z úrazu, nemělo by vás překvapit, že to trvá déle. Vlasy budou výborně vstřebávat cenné látky, které jim dodáme prostřednictvím olejových zábalů. Zrovna tak si na tuto fázi Měsíce načasujte barvení vlasů, déle vydrží.

Krok 3

Úplněk

Při úplňku si dopřejte dostatek tekutin, nepřepínejte své tělo a co nejvíce relaxujte. Pleť vám možná bude připadat napjatá a suchá, stejně jako někteří lidé pociťují vnitřní neklid, nervozitu a podrážděnost. Ten, kdo je meteosenzitivní, tedy přehnaně reaguje na změny počasí, bude na tyto výkyvy ještě náchylnější. Pozor na spánkový režim, řada z nás mívá potíže usnout a když se v noci vzbudíme, trvá delší dobu, než opět usneme. Vliv úplňku se projevuje už dva dny před ním a dva dny po něm. Pozor na to, že se zpomaluje metabolismus. Obecně lze říci, že zatímco ostatní fáze Měsíce si mnozí lidé nebo zvířata neuvědomují, právě úplněk pro ně může v určitém slova smyslu znamenat určitou zátěž.

Krok 4

Ubývající Měsíc

A jak na nás působí ubývající Měsíc, který připomíná písmeno C? Metabolismus nabývá na obrátkách, takže si můžeme dopřát tučnější pokrmy, aniž bychom to zaregistrovali při pohledu do zrcadla. Je dobré pustit se do dlouhodobých aktivit, kdy se chceme zbavit určitých zlozvyků, ať už jde o kouření, dlouhodobou změnu stravování nebo když uvažujeme o tom, že bychom skoncovali s leností a začali cvičit. Půjde nám to ze začátku lépe a je proto větší šance, že u toho zůstaneme.

  • Vždy respektujte rozhodnutí lékaře, pokud jde o léčbu nemoci nebo chirurgický či jiný zákrok, bez ohledu na to, jaká fáze Měsíce právě probíhá
  • Tento článek má pouze informativní charakter a nenahrazuje lékařskou péči.

Tento článek a jeho jednotlivé body mají pouze informativní charakter. Společnost Solex Services s.r.o. neručí a není odpovědná za škody vzniklé užitím informací (částečným nebo úplným), které jsou uvedeny v článku. Zároveň společnost neručí a není odpovědna za škody vzniklé užitím informací (úplných nebo částečných) obsažených v článku třetí osobou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pecovat-o-plet-v-jednotlivych-fazich-mesice.html