jaktak.cz

Jak vybrat holicí strojek

Jak vybrat holicí strojek | rady a tipy. Při výběru elektrického strojku by měli pánové zvážit několik věcí. Důležité je například to, jakým způsobem a jak často se holíte, zda chcete, aby měl strojek vylepšené funkce, a dále jaký způsob nabíjení preferujete.

Krok 1

Technologie holení

Existují dva základní typy strojku, planžetový a rotační (neboli frézkový).

Zatímco první typ se hodí pro ty pány, kteří se holí každý den a chtějí mít stále hladké tváře, druhý typ se používá tehdy, když má někdo hustší vousy, které by rád oholil až po delší době.

Planžetový strojek bývá dražší a funguje tak, že holí vousy v jednom směru, frézkovým se oholíte pomocí rotačních pohybů. Rostou-li Vám vousy různými směry, bude pro Vás frézkový typ také lepší.

Krok 2

Způsob nabíjení

Z hlediska způsobu nabíjení řadí výrobci strojky do tří kategorií. Nabíjení funguje buď přes baterie, akumulátor nebo pomocí kabelu. Někdy také můžete vidět kombinované typy, které lze nabít přes akumulátor a zároveň přes kabel.

Z toho vyplývá, že pokud se holíte spíše doma v blízkosti zásuvky, nabíjení přes kabel by mělo dobře posloužit, ale na cesty se bude hodit spíše ten strojek, jehož zdrojem energie je akumulátor.

Nabíjení klasickými bateriemi bývá hodnoceno spíše negativně, zejména kvůli časté potřebě je měnit. Může se tak ve finále jednat o dražší a ekologicky nešetrnou alternativu.

Krok 3

Speciální funkce

Při prohlížení produktů se nejčastěji setkáte se třemi vylepšeními: možností mokrého holení, voděodolností a funkcí zastřihování.

Zastřihování vousů je poměrně moderní způsob „holení“. Umožňuje zkrátit vousy na preferovanou délku, aniž byste je museli úplně oholit. Dovoluje také vytvarovat bradku, kotlety apod.

Voděodolnost je bezesporu praktické vylepšení. Pokud je Vás strojek voděodolný, nemusíte se ho bát opláchnout či důkladněji vyčistit pod vodou.

Mokré holení je vhodné pro muže, kteří mají citlivější pokožku.

A proč se holit zrovna strojkem? U něj, na rozdíl od žiletky, nehrozí pořezání.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vybrat-holici-strojek.html