jaktak.cz

Jak ekonomicky a efektivně nakupovat náplň do tiskárny

Tisk různých dokumentů je v drtivé většině firem, státních institucí a koneckonců také domácností takřka denním chlebem. Jen si vzpomeňte, kolik potištěných papírů vám každý den projde pod rukama? Nejspíše se budeme pohybovat v řádek desítek až stovek. Co je na tisku dokumentů nejdražší? Pochopitelně náplň do tiskárny. Její úbytek je samozřejmě rapidní a nákup nové stojí hodně peněz. Jak tedy vybírat kvalitní za co nejnižší cenu?

Krok 1

Drahé originální náplně

Chcete vytisknout stejné množství dokumentů, jako se vám podařilo s náplní, jež vám aktuálně došla? Kdo by nechtěl, nicméně nakupovat opět originální náplň není zrovna levnou záležitostí. Stojí hodně peněz a platíte fakticky pouze za značku. Jestliže nakupujete nějaké levné náplně do jehličkových zařízení anebo tonery do inkoustových tiskáren, pravděpodobně se originál vyplatí. Pokud třeba používáte počítací váhy s tiskem, pak berte originál. 

Krok 2

Univerzální tonery a cartridge

Tisknete tradičně na laserové či inkoustové tiskárně velké množství dokumentů? Pak se vyplatí sáhnout po univerzální tiskárně. Označena není vůbec žádnou značkou, která by se shodovala s výrobcem tiskárny. Jde o univerzální náplně, jež nabídnou fakticky stejné množství vytištěného materiálu, jako je tomu u originálních náplní. A kvalita? Tu poznáte jen velmi složitě. V podstatě se jedná o totožné tisky. Tedy alespoň v černobílém provedení. U barevných tisků možné rozdíly existují a poznat je jde jednodušeji.    

Krok 3

Na doplňování raději zapomeňte

Existují firmy, které se běžně zabývají doplňováním stavu inkoustu, případně jiné náplně. Tady buďte velmi obezřetní, jelikož do cartridge toneru nikdy nevidíte a nevíte, kolik vám toho vytiskne. Proto neváhejte a raději objednejte náplně do tiskáren u spolehlivého prodejce, a to klidně i online.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-ekonomicky-efektivne-nakupovat-napln-do-tiskarny.html