jaktak.cz

Jak vybrat vhodné dětské kolo

Kdo chce ve svých dětech vypěstovat lásku ke sportu, musí jim poskytnout kvalitní vybavení, a to už odmala. Žádné takové, že si teď vystačí s kolem od sousedů, a až neporoste, pořídíte mu vlastní. Dítě si zaslouží mít svoje kolo a nejlépe přímo uzpůsobené jeho dětskému tělo, které má trochu jiné požadavky než dospělácké.

Co je potřeba

Dětské kolo vybírejte zásadně s dítětem. Možná mu chcete nachystat překvapení, nicméně lepší je ho o něj připravit než vybrat kolo, na němž se bude cítit sebejistě. Ať už máte svého potomka v oku sebevíc, nejlepší prostě je, když si bicykl před koupí vyzkouší.

Krok 1

Nehledejte jen zmenšeniny dospěláckých kol

U spousty dětských kol narazíte na jeden podstatný problém. Představují jen zmenšenou verzi bicyklů pro dospělé. Tak by to být nemělo, jelikož malý člověk potřebuje něco jiného. Výzkumy se například zjistilo, že je pro děti lepší mít menší šířku mezi pedály. Zároveň si zaslouží lehčí kola, jiný poměr délky mezi sedlem a řídítky. Většina výrobců na nic takového nedbá. Anglický výrobce Frog však ano. A jeho výrobky se prodávají i u nás v ČR.

Krok 2

Pořiďte plnohodnotné horské kolo

Značka Frog vyrábí například klasická dětská kola 24 palců, nicméně obohacuje je o spoustu vychytávek. Za prvé mají ergonomii přizpůsobenou dětskému tělu. Za druhé nabízí nízkou váhu. Za třetí mají jejich horská kola vzduchovou vidlici se zamykáním a regulací tlumení, což u dětských kol nebývá zrovna obvyklé. Dětem se na takových kolech lépe jezdí, neodmlouvají ani při delších trasách.

Ptáte se, kde takové zázračné kolo, které dítě odtrhne od počítače a telefonu, sehnat? Třeba v Cyklospecialitách a jejich prodejnách v Brně, Praze či Hradci Králové. Přijďte si tam dětské kolo vyzkoušet i se svou ratolestí. Personál vám poradí, nejen s výběrem horských kol, a pomůže vám doladit rovněž doplňky, aby byl malý cyklista na silnicích či v terénu v bezpečí.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vybrat-vhodne-detske-kolo.html