Diskuze k článku

Komentáře

Zuzana (neověřeno) | 22.04.2019 - 17:54
Dobrý den, rakytník jsem nakládala do vodky, bez použití cukru. Nechala odležet při pokojové teplotě v zašpuntovaných lahvičkách po dobu cca 4 měs. Je možné, aby byl zkažený? Děkuji předem ze odpověď.
Mirka K. | 22.04.2019 - 20:55
Dobrý večer, těžko na dálku poradit. Sama jsem loni poprvé začala zavařovat a nakládat bez cukru. Ostružiny, broskve, třešně jsou dobré ještě teď. Ale uskladněné jsou od začátku ve studeném sklepě ve tmě. S rakytníkem nemám dobré zkušenosti, vadí mi jeho nepříjemná vůně a pachuť v zavařeninách, pokud je jejich jedinou složkou. Pro konzervaci bez cukru použijte alkohol 40% a více. Je mi líto, že Vám nemohu pomoci, sama jsem rakytník do alkoholu nenakládala.

Přidat komentář