jaktak.cz

Jak na super last minute odlety do 24 hodin?

Jak nejlépe hledat super last minute zájedzy s odletem jen 24 hodin před odletem? Kromě specializovaných vyhledávacích webů jexistuje několik základních pravidel pro jejich vyhledávání. Jaká je tedy nabídka těchto zájezdů a jak moc jsou oproti rezervaci s několikaměsíčním předstihem výhodnější?

Krok 1

Jaké jsou nejnižší ceny?

Při velké dávce štěstí můžete dosáhnout neuvěřitelných cen. Podmínkou obvykle bývá rezervace v odpoledních hodinách s odletem další den dopoledne. Musíte být tedy vybavení notnou dávkou flexibility a odhodlání připravit se na odlet v krátkém čase.

V kategorii odletů do 24 hodin jsou nejlevnější destinace jako je Bulharsko, Řecko, Turecko, Tunisko, či Egypt. Tyto země jsou nejžádanější, nabídka zájezdů a hotelů je nejširší a tím pádem je i nejčastější výskyt doprodejů s odletem hned zítra.

Nejnižší ceny, které se dosud objevili jsou u Bulharska 4.490 Kč, u Řecka pak 5.680 Kč, u Turecka v 5* All Inclusive hotelu 6.090 Kč a u Egypta 5.680 Kč.

Krok 2

Odlety z Letiště Praha

Zájezdy s odletem z letišť nedaleko našich hranic jako je Vídeň, Mnichov nebo Bratislava nejsou překvapivě o příliš výhodnější než odlety přímo z České republiky. Ač i letiště Brno a letiště Ostrava sem tam nabídnout levné zájezdy, nabídkám cestovních kanceláří s přehledem kralují odlety na dovolenou přímo z Prahy. Letiště Václava Havla Praha navíc umožňuje neobvyklou podívanou, kterou ocení především nadšenci planespottingu. Mohou totiž díky kamerám kolem letiště sledovat přistání letadel online navíc v doprovodu radiokomunikace mezi piloty a dispečery.

Krok 3

Výhody a nevýhody last minute zájezdů

Obecně lze říci, že nízká cena je vykoupena několika hlavními zápory. Samozřejmě jak je zmíněno výše je omezen výběr destinací i hotelů. Pro běžně pracující cestovatele navíc odpadá možnost dlouhodobého plánování a vyblokování dnů dovolené předem (obvykle s odlety na poslední chvíli mají zaměstnavatelé problém a nejsou příliš benevolentní).  

Naopak pro studenty, nezaměstnané, freelancery nebo digitální nomády je to perfektní příležitost k relaxaci za pár tisícovek (tam kde ostatní platí desetitisíce). Tomu nahrává i fakt, že výskyt těchto laciných pobytů je o mnoho vyšší v květnu, červnu a září, tedy v měsících kdy je většina studentů již ve škole a pláže budou poloprázdné.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-super-last-minute-odlety-do-24-hodin.html