jaktak.cz

Jak snížit náklady na cestování

Cena vaší zahraniční dovolené se nemusí šplhat do řádu desítek tisíc korun. Díky jednoduchým trikům si užijete zájezd do ciziny za mnohem méně peněz.

Krok 1

Levnější letenka

Pro nalezení levnějších leteckých biletů využijte služeb vyhledávačů letů, jako je například Skyscanner nebo Kiwi. Můžete si rychle udělat přehled o tom, jaké společnosti a za jakou cenu ve vámi preferovaný den odlétají. Při bookování si dejte pozor na cookies. Pokud se několikrát díváte na stejný let, prohlížeč si vaši aktivitu zapamatuje a uměle vám navýší cenu. Proto ve výsledku letenku kupte přes jiný počítač, nebo použijte anonymní okno.

Krok 2

Cestovní pojištění za babku

Věděli jste, že pokud cestujete přes cestovní kancelář, do zájezdu vám zahrne neúměrně drahé cestovní pojištění? Málokdo je si vědom toho, že toto pojištění může odmítnout a najít si vlastní. Například cenové srovnávače jako Porovnej24.cz nebo Netfinance.cz umožňují v minutě srovnat nabídky od množství pojišťoven na trhu a najít pojistky už od 7 Kč/den.

Krok 3

Volba základního tarifu

Spousta lidí žije v domnění, že na dovolenou potřebuje minimálně dva kufry. Ovšem mnozí ostřílení cestovatelé jsou schopni se i na třítýdenní dovolené obejít s malým příručním kufříkem do 10 kilogramů. Řešením je sáhnout po takovém oblečení, které je možné kombinovat na několik způsobů a je snadno vypratelné. Cestování v základním tarifu (tzn. pouze s příručním zavazadlem) vám může ušetřit nemalé částky na letence.

Krok 4

Zvolte alternativní bydlení

Namísto hotelu zvolte bydlení přes internetovou stránku Airbnb, která vám za přijatelnou cenu umožní ubytování přímo u místních lidí. Pokud chcete bydlet zcela zdarma a rádi byste strávili více času s místními obyvateli, můžete vyzkoušet stránku Couchsurfing.

Krok 5

Vyhýbejte se turistickým zónám

Téměř v každé zemi existují turistické oblasti, které jsou nejen předražené, ale postrádají autenticitu. Namísto toho od místních obyvatel zjistěte, kam chodí oni. Vydejte se na místa, která jsou tak dobrá, že i místní obyvatelé se tam zajdou navečeřet, podívat na flamenco či nakoupit věci. Dočkáte se v nich skutečné kvality a mnohem nižší ceny.

Krok 6

Používejte lokální dopravu

Ve vaší cílové destinaci určitě budete chtít něco zajímavého vidět. Dopravit se však k vámi chtěnému chrámu, vodopádu či jinému cíli nemusí být snadné. Pravidelné využívání taxíků vaši dovolenou výrazně prodraží. Proto vyzkoušejte městskou hromadnou dopravu. Stáhnete-li si aplikace Mooveit, zobrazí vám možnosti místních spojů.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-snizit-naklady-na-cestovani.html