jaktak.cz

Jak přežít do výplaty, když schází peníze?

Stává se to i v lepších rodinách. Samozřejmě je ideální, když máte našetřeno takové množství peněz, abyste s ním vystačili v případech, kdy se objeví nečekané větší výdaje. Jenže jsou domácnosti, které žijí spíš od výplaty k výplatě, než aby ještě zvládaly šetřit. A co mají říkat mladí lidé, co si sotva začali vydělávat? I takové může potkat krátkodobý nedostatek peněz před výplatou. A pak není vůbec žádnou slabostí požádat o půjčku.

Co je potřeba

Půjčka před výplatou je něčím, s čím se obrátíte spíš na nebankovní společnosti než na banku. Banky poskytují zejména vyšší úvěry na delší dobu. Nebankovní poskytovatel vám ale klidně dá úvěr na 30 dní, což bohatě stačí na pokrytí těch několika dní, co vám zbývají do výplaty. Až vám přijdou peníze na účet, půjčku prostě splatíte. Někde je to možné dokonce předem zcela bez poplatku. Peníze tedy budete dlužit jen pár dní.

Krok 1

Nebankovního sektoru se nebojte

Mnozí lidé se děsí, jen jak slyší o nebankovních půjčkách. Nebankovní sektor má v ČR nechvalnou pověst a je to velká škoda. Samozřejmě můžete narazit na nepoctivé firmy, které se vás budou snažit všemi dostupnými způsoby oškubat. Neházejte ovšem všechny do jednoho pytle. Najdou se i tací, co se opravdu snaží pomáhat lidem ve finanční nouzi a nedostat je přitom do ještě větších problémů. Jenže jak je hledat?

Krok 2

Dejte si pozor na maličkosti

Budete-li hledat nebankovní půjčky do výplaty, narazíte na spoustu poskytovatelů. Všichni se vás budou snažit přesvědčit, že právě u nich dostanete nejvýhodnější nabídku. Nenechte se však zlákat tak snadno a dobře si všímejte rozdílů mezi jednotlivými půjčkami. Liší se v maličkostech, tyto maličkosti ovšem hrají největší roli.

Dívejte se zejména na:

  • Úrokovou sazbu a RPSN. Hodně vám toho prozradí právě roční procentní sazba nákladů. To je také aspekt, podle nějž můžete porovnávat půjčky mezi sebou.
  • Zkušenosti a recenze zákazníků. Nic vám neprozradí tolik jako reálné zkušenosti dalších lidí. Pokud je nenajdete přímo na webu poskytovatele půjček, zkuste si udělat vlastní průzkum. Vyhledejte si na internetu název dané společnosti a uvidíte, co vám vyjede za výsledky. V případě negativních máte jasno.
  • Historii firmy. Recenze jsou fajn, ale to, že se firma na trhu drží už dlouhá léta, vám o jejích kvalitách prozradí ještě víc.
  • Předčasné splacení. Bude vás něco stát, pokud nasbíráte peníze včas a budete chtít úvěr splatit předčasně? Jestliže je tato služba za příplatek, asi bude něco špatné. Tohle je totiž běžná praktika poskytovatelů půjček, kteří se především snaží na svých zákaznících vydělat.
  • Podmínky půjčky. Dost často musíte splňovat jen plnoletost, někdy požadují vlastnictví účtu u libovolné české banky. Sledujte ale také péči z jejich strany. Jak rychle vám půjčku poskytnou?

Krok 3

Hledejte rychlou pomoc v nouzi

Jestliže uvažujete nad půjčkou před výplatou, nejspíš je situace už opravdu vážná a vám prostě nezbývá nic jiného. Není tedy na co čekat, hledejte tu nejrychlejší pomoc. Mnohde jsou schopní vám půjčku schválit do hodiny a peníze obratem posílat na účet. Dokonce i o víkendu!

Krok 4

Nebojte se přiznat neschopnost splácet

Víte, proč vedou půjčky v tolika případech k ještě větším dluhům? Protože lidé nejsou schopni postavit se čelem k problémům. I když už ví, že nebudou schopní částku včas splatit, nic s tím nedělají. Většina poskytovatelů přitom dává šanci si půjčku prodloužit. Ano, bude vás to něco stát, avšak lepší je obětovat pár stovek navíc než se dostat do dluhů. Proto kdyby se vám náhodou přihodilo, že neseženete včas dostatek peněz, abyste svůj závazek splatili, zažádejte si o prodloužení.

Půjček před výplatou se určitě nebojte. Přečtěte si více informací na webu CoolCredit a pak si vyberte tu svou - třeba rovnou u nich. S předčasným splacením zdarma, zpracováním žádosti do několika desítek minut a možností prodloužení.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-prezit-do-vyplaty-kdyz-schazi-penize.html