jaktak.cz

Jak vysát podlahy a nehnout u toho ani prstem

Vysávání nepatří zrovna mezi oblíbené domácí práce. Jenže aby byla vaše domácnost čistá, je to čas od času potřeba. Naštěstí pár vývojářů sestavilo robotický vysavač, který se brzy stal oblíbenou součástí mnoha domácností. Již dávno nejde o módní výstřelek a jejich cena je přívětivější, než tomu bývalo v začátcích.

Co je potřeba

Kdo ho vlastní, určitě si ho už stihl oblíbit. Kdo o něm pouze slyšel, jistě ho láká představa malého robota, který v době nepřítomnosti sám vysaje podlahy. Některé produkty jsou spolehlivější než jiné, proto je u robotických vysavačů obzvlášť důležité pozorně vybírat, nekoukat jen o ceně, ale především po kvalitě výrobku. S výběrem vám můžou pomoci i recenze jednotlivých vysavačů.

Krok 1

Rozdíly mezi robotickými a klasickými vysavači

Robotické vysavače si lépe poradí s dřevěnou, kachlovou nebo plovoucí podlahou. Koberec s delším chlupem pro ně může znamenat problém, který ne vždy překonají. Novější spotřebiče lze ovládat přes aplikaci, díky které je můžete spustit třeba na dovolené a vrátit se do uklizené domácnosti. Na obrazovce telefonu pak přesně uvidíte, která místa robot vysál a jak dlouho mu úklid trval.

Díky menším rozměrům těchto typů vysavačů budete muset častěji vynášet nádobu se smetím. Ta mívá totiž menší objem než u klasických vysavačů. Přestože výrobci slibují stejně kvalitní úklid jako s normálním vysavačem, jen málokdy tomu tak opravdu je a pokud budete chtít uklidit důkladněji, klasickému vysavači se nevyhnete.

Krok 2

Hlavní výhodou této verze vysavačů je jejich dostupnost. Klasických vysavačů je totiž na trhu nejvíce a vy si tak můžete vybrat opravdu ze široké škály výrobků. Liší se barvou, výkonem, velikostí i nástavci. Abyste se ve všech parametrech neztratili, je dobré si nejprve přečíst návod, jak klasický vysavač vybrat.

Další výhodou normálních vysavačů je poměr cena a výkon. Za poměrně malý obnos koupíte kvalitního pomocníka, se kterým můžete vysávat podlahy, koberce, sedačky i rohy místností. Na rozdíl od ručního nebo tyčového vysavače se nebudete muset tolik ohýbat. Je tedy na vás, jestli zvolíte metodu průběžného vysávání robotem, díky kterému se nepříjemné činnosti vyhnete, nebo raději jednou za čas pořádně vygruntujete celý dům a vložíte do toho i své úsilí.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vysat-podlahy-nehnout-u-toho-ani-prstem.html