Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si vyrobit domácí mascarpone | recept

Jak si vyrobit domácí mascarpone | recept

Domácí mascarpone | recept. Mascarpone je jemný krémový sýr původem z italské Lombardie. Má sladkou jemně oříškovou chuť a používá se k výrobě sladkých dezertů i k náhradě másla. Velmi snadno přejímá pachy, proto je důležité oddělené skladování od jiných aromatických jídel. Mascarpone se v současnosti nevyplatí vyrábět doma, v obchodech je ho dostatek za příznivou cenu. Jestliže ale dostanete koupit smetanu za výhodnou cenu, nebo máte možnost obstarat si smetanu z farmy, zkuste to. Není to tak složité.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak upéct pizzu z polenty | recept
Jak upéct pizzu z polenty | recept
Jak upéct pizzu z polenty | recept. Polenta je kaše připravená z kukuřičné mouky nebo krupice rozmíchané ve vodě. Podává se jako samostatný…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.